logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Warme Kerst met Joris’ Kerstboom'
09dec 2019

Warme Kerst met Joris’ Kerstboom

Van maandag 9 december 2019 tot en met dinsdag 24 december 2019.

In de Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum staat -net als vorig jaar- van 9 t/m 24 december 2019 een Joris’ Kerstboom.

De ‘Joris’ Kerstboom’ is gebaseerd op het KRO-NCRV tv-programma van presentator Joris Linssen waarin hij mensen uitnodigt een bijzonder persoon in hun leven tussen de dennentakken te hangen om in het licht te zetten. In de Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum kunnen bezoekers de komende tijd hetzelfde doen.

Bij de kerstboom in Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum is vanaf maandag 9 december de mogelijkheid om een mooie kerstgedachte voor iemand in de boom te hangen. De bibliotheekbezoeker kan een reddende engel bedanken, sorry zeggen of een hechte vriendschap vieren. En dit begint voor iedereen bij de vraag, die Joris Linssen stelt: Wie zet jij in het licht?

Gesprek tijdens de kerst

Het ophangen van de foto’s en kerstwensen kan leiden tot mooie gesprekken bij de kerstboom. De Joris’ Kerstboom wordt zo een ontmoetingsplaats; erg waardevol voor veel mensen in de dagen voor Kerst.

In Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum is op de volgende dagen een vrijwilliger van Humanitas aanwezig om mensen op weg te helpen en een luisterend oor te bieden:

  • Woensdag 11 december en woensdag 18 december van 10.00-12.00 uur
  • Vrijdag 13 december en vrijdag 20 december van 14.00-16.00 uur

Landelijke actie

Circa 200 bibliotheken in Nederland doen mee aan de sympathieke actie. Op www.joriskerstboom.nl is te zien waar in Nederland een Joris’ Kerstboom staat en kunnen bezoekers een online kerstgedachte voor een dierbare achterlaten.

Contactinformatie:
Locatie: Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum (Lindenhoeve)
Organisator: Bibliotheek Hoeksche Waard
Email:info@debhw.nl
Website:www.bibliotheekhoekschewaard.nl


Deel dit bericht met je vrienden!