logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Expositie Teus van Gemert'
14jun 2019

Expositie Teus van Gemert

Van vrijdag 14 juni 2019 tot en met donderdag 29 augustus 2019.

Tot 30 augustus 2019 zijn in de hal en de aangrenzende wandelgangen van het 's-Gravendeelse Dienstencentrum 't Weegje zo'n dertig schilderijen te zien van de hand van Teus van Gemert uit Dordrecht. De expositieruimte op de begane grond van 't Weegje is daarmee voor de komende zomerperiode weer voorzien van een fraaie, kunstzinnige aankleding.

Vrijwel meteen na het inrichten van de nieuwe tentoonstelling bleek al dat het werk van de sympathieke Dordtenaar bij veel mensen in de smaak viel. 'Mooi!' en 'heel herkenbaar', waren teksten die regelmatig op werden getekend uit de monden van mensen die langs de nieuwe expositie liepen.

In de hal in tegenwoordig ook o.a. de Openbare bibliotheek gevestigd en tevens bejaardensociëteit Het Trefpunt. Er komen dus heel regelmatig mensen voorbij die even een blik op de tentoonstellingen werpen.

De schilderijen van Teus van Gemert blinken ondermeer uit door hun fijnzinnige detaillering. En daarnaast maakt de kunstschilder voor b.v. zijn stillevens vaak gebruikt van nostalgische voorwerpen, die zeker bij ouderen tal van herinneringen oproepen.

Teus van Gemert (1947) vertelt over zijn werk: 'Ik heb vroeger een huisschilders opleiding gevolgd. Daarna ging ik aan de slag in de autoschade branche als autospuiter en later als eigenaar van een autobedrijf. Na mijn pensioen ben ik in Dordrecht schilderlessen gaan nemen bij Henriëtte van de Water. Ik werk uitsluitend met acrylverf. Mijn schilderijen zijn gedetailleerd en voor wat betreft onderwerpen heel divers. Ik schilder bijvoorbeeld graag stillevens, portretten maar ook auto's.'

Gelet op de eerste reacties zal de expositie van Teus van Gemert hoogst waarschijnlijk op flink wat bezoek kunnen rekenen. De schilderijen zijn overigens niet te koop.

De exposities in Dienstencentrum 't Weegje zijn tijdens werkdagen en tevens op de zaterdag te bezichtigen. De toegang is uiteraard gratis.

Contactinformatie:
Locatie: Dienstencentrum Weegje 1 in 's-Gravendeel


Deel dit bericht met je vrienden!