logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Lezing Marja Visscher'
23mei

Lezing Marja Visscher

Donderdag 23 mei 2019, van 19:30 uur tot 21:30 uur.

De liefde en het levenswerk van twee ontroerende mensen van binnenuit beschreven. De historische trilogie 'De Badhoeve' van Marja Visscher spreekt enorm tot de verbeelding van de hedendaagse lezer.

Op donderdagavond 23 mei 2019 vertelt de gevierde Hoeksche Waardse schrijfster in de Bibliotheek ‘s-Gravendeel alles over haar inspirerende serie en de chemie tussen uitgesproken karakters.

Advocaat Jacob Amersfoordt (1817) verliest zijn vrouw in het kraambed. Door verdriet en gemis gooit hij het roer om. Tijdens een concert ontmoet hij de bekende componiste/pianiste Hermina Dijk (1821). Diep geëmotioneerd door haar spel zoekt hij haar na afloop op. Er ontstaat al snel een liefdesrelatie.

Enkele jaren later beheren landeigenaar Jacob Amersfoordt en de componiste/pianiste Hermina Dijk samen het landgoed De Badhoeve. Hoewel Hermina de concertzalen niet kan loslaten, heeft zij de sociale zorg van het personeel op zich genomen. In het jaar 1865 trekt de rampspoed over De Badhoeve. Gaan ze het samen redden?

Auteur en journalist Marja Visscher schreef hierover een literair-historische trilogie. Het eerste deel van de trilogie komt mei dit jaar uit en de andere twee delen staan voor volgend jaar op de rol; allen bij Uitgeverij Zomer & Keuning. Op 23 mei vertelt zij in de Bibliotheek ‘s-Gravendeel meer over de achtergronden bij deze historische serie die zich grotendeels afspeelt op het platteland. In de pauze is er gelegenheid om de roman te kopen en te laten signeren.

Donderdag 23 mei | 19.30 uur tot 21.30 uur | ‘t Weegje ‘s-Gravendeel | Weegje 1 G | 3295 CT | ’s-Gravendeel | Toegang € 6 korting met je biebpas € 3 | Graag vooraf aanmelden in de Bibliotheek of via activiteiten@debhw.nl

Contactinformatie:
Locatie: Bibliotheek 's-Gravendeel
Organisator: Bibliotheek Hoeksche Waard
Email:info@debhw.nl
Website:http://www.bibliotheekhoekschewaard.nl


Deel dit bericht met je vrienden!