logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Wie waren mijn voorouders?'
25apr

Wie waren mijn voorouders?

Donderdag 25 april 2019, van 14:00 uur tot 16:00 uur.

De historische verenigingen en de Bibliotheek vragen deze maand aandacht voor ‘onze voorouders’. In De Bibliotheek in Mijnsheerenland is op donderdagmiddag 25 april 2019 een workshop over stamboomonderzoek voor beginners.

Deze middag is bedoeld voor iedereen die iets meer wil weten over zijn eigen familiegeschiedenis. Familieonderzoek is spannend en kan zelfs verslavend zijn. Je ontdekt allerlei bijzonderheden over je voorouders. Waar woonden ze en wat deden ze voor de kost? Deze bijeenkomst in de Bibliotheek is een mooie eerste aanzet om zelf te beginnen met een onderzoek. Stamboomonderzoek is een boeiende hobby, die in vele variaties kan worden beoefend. Op papier of ook heel goed per computer. En wie wil kan tot op hoge leeftijd met deze hobby doorgaan. 

Veel mensen willen graag meer weten over de geschiedenis van hun familie en voorouders. Duik in de geschiedenis en vind je eigen voorouders. Hoe pak je dat aan? Op deze workshop stamboomonderzoek voor beginners geeft genealoog-onderzoeker Leonard van Kessel tips en trucs. Hij vertelt over de bronnen die u daarvoor moet raadplegen. Wie een laptop heeft, kan deze mee nemen om direct zelf het vertelde in praktijk te oefenen. Neem ook gegevens over grootouders mee, bijvoorbeeld geboortedata of familieberichten.

Donderdagmiddag 25 april 14.00 uur tot 16.00 uur Het Dorpshart in Mijnsheerenland | Van der Straatenplein 2 | 3271 SH Mijnsheerenland |. De toegang is € 6 | € 3 korting met je biebpas. Aanmelden via www.debhw.nl, of activiteiten@debhw.nl of in de bibliotheek is noodzakelijk.

Contactinformatie:
Locatie: Dorpshart Van der Straatenplein 2 in Mijnsheerenland
Organisator: Bibliotheek Hoeksche Waard
Email:activiteiten@debhw.nl
Website:http://www.bibliotheekhoekschewaard.nl


Deel dit bericht met je vrienden!