logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'In vuur en vlam voor Maria Callas'
18apr

In vuur en vlam voor Maria Callas

Donderdag 18 april 2019, van 19:30 uur tot 21:30 uur.

Verliefd. Het publiek verlangt nog altijd naar haar. Opera, jetset, drama en tragedie: Callas was een vakvrouw en diva met hart en ziel. Nog altijd weet zij een miljoenenpubliek te fascineren. Vanwege haar meeslepende leven en ook dankzij haar unieke zangkunst.

Beleef het mee met Maria Callas op donderdagavond 18 april 2019 in Bibliotheek Strijen.

Haar turbulente leven leidde tot ophef, speculaties en rumoer. Maria Callas was mooi, getalenteerd en geliefd. Haar echtscheiding werd breed uitgemeten in de pers, net als haar verhouding met de steenrijke Griekse scheepsmagnaat Aristoteles Onassis. Dat hij haar liet vallen voor Jackie Kennedy was het grote verdriet in haar leven. Het droeg allemaal bij aan de mythevorming rond de grootste dramatische zangeres van de vorige eeuw.

Als zangeres gebruikte ze haar eigen emoties en haar eigen ervaringen. Daarom wist ze zoveel magnetische lading te geven aan Tosca, Norma en Carmen. Haar zang draait nooit alleen maar om interpretatie en techniek. In al haar rollen klinkt haar eigen persoonlijkheid door. Zo bracht zij iedere operaheldin tot leven en raakte haar publiek recht in het hart.

Operakenner drs. Herbert Bos geeft een boeiende presentatie over Maria Callas als vrouw en als kunstenaar. Als geen ander weet hij haar verhaal te vertellen: hoe ze de operawereld ontsteeg en een grote diva van wereldformaat werd. Met de duidelijk voelbare elektrische prikkeling waarmee ze op het podium stond ontketende ze een revolutie in operaland. Een heerlijke avond voor iedereen die meer wil weten over het mysterie La Callas als vrouw en als kunstenaar.

Donderdagavond 18 april 19.30 tot 21.30 | in Dorpshuis Streona | Stockholmplein 6 | 3291 TP Strijen | Toegang € 8 voor leden en € 10 voor niet-leden | inclusief koffie of thee

Vooraf aanmelden via www.debhw.nl / actueel/agenda of via activiteiten@debhw.nl of in de bibliotheek

Contactinformatie:
Locatie: Bibliotheek Strijen in Dorpshuis Streona
Organisator: Bibliotheek Hoeksche Waard
Email:activiteiten@debhw.nl
Website:http://www.bibliotheekhoekschewaard.nl


Deel dit bericht met je vrienden!