logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Filmvertoning Fanfare'
16mrt 2019

Filmvertoning Fanfare

Zaterdag 16 maart 2019, van 14:00 uur tot 16:00 uur.

Een mijlpaal uit de Nederlandse filmgeschiedenis. Het debuut van cinema grootheid Bert Haanstra. De film die het piepkleine dorpje Giethoorn eeuwige roem verschafte. Nu te zien in Puttershoek: Fanfare. Zaterdagmiddag 16 maart 2019 de Bibliotheek Puttershoek in 't Huys te Hoecke.

Met deze hilarische film van Bert Haanstra brengt de bibliotheek Hoeksche Waard tijden van weleer tot leven. De jaren vijftig – die in hun onschuld en eenvoud alweer zo ver achter ons liggen. We zien Albert Mol als jonge man voorbij schuiven. En ook Riek Schagen, die later zo bekend werd als Saartje, steelt de show.

In Fanfare schetst Haanstra ruziemakende muzikanten in het waterrijke dorpje Lagerweide. Wie mag het dorp vertegenwoordigen op het jaarlijks concours? De strijd is fel maar vol humor en mondt uit in een harmonieuze finale. Zowel filmtechnisch als muzikaal, geldt deze plot nog altijd als een hoogstandje.

Fanfare is een groot plezier om naar te kijken. Beroemd zijn de koeien aan het begin, die in het landschap voorbij glijden. Ook is het schimmenspel achter de opgehangen was verrassend. Zo bezien ziet een onschuldig gesprek tussen een man en een vrouw er aan de andere kant van de waslijn heel anders uit.

Filmvertoning Fanfare | zaterdag 16 maart 14 uur tot 16 uur in ‘t Huys te Hoecke (zomerplein 15 Puttershoek)

Toegang: € 6,  houders pluspas of biebpas krijgen € 3 korting. | Inclusief koffie of thee | graag vooraf aanmelden via www.debhw.nl / actueel / agenda of bij de balie van de bibliotheek.

Contactinformatie:
Organisator: Bibliotheek Hoeksche Waard
Email:info@debhw.nl
Website:http://www.bibliotheekhoekschewaard.nl


Deel dit bericht met je vrienden!