logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Haiku - zelf gedichtjes maken'
07feb 2019

Haiku - zelf gedichtjes maken

Donderdag 7 februari 2019, van 14:00 uur tot 16:00 uur.

Alledaagse emoties en bijzondere gevoelens vastleggen in dichtvorm. Op een manier die tegelijkertijd ontroerend, literair en lichtvoetig is. Dat is kortgezegd de kracht van korte gedichtjes, haiku’s. Op donderdagmiddag 7 februari 2019 laat Elza van Dorsser in een workshop zien hoe je dat doet. Iedereen kan het, het is niet moeilijk.

Een haiku is een relatief eenvoudig gedicht dat uit drie regels bestaat. De eerste regel telt 5 lettergrepen, de tweede regel 7 lettergrepen en de  derde regel weer 5 lettergrepen. Het is een simpele structuur waardoor de haiku een gedicht is waar mensen gemakkelijk mee kunnen beginnen als ze willen gaan dichten. De haiku drukt uit wat in het moment beleefd wordt, vaak vanuit een natuurervaring. Het is een kunst op zich, maar kan ook een oefenvorm zijn om tot krachtige gedichten in een andere vorm te komen.

Elza van Dorsser heeft veel presentaties en workshops gegeven voor volwassenen én voor jongeren. Zij maakt graag haiku’s en werkt daarbij met woordassociaties om de creativiteit te laten stromen. Haar inspiratie haalt zij meestal uit de natuur, maar ook schilderijen, volksverhalen en humor weten haar te prikkelen. Tijdens deze workshop laat zij zien hoe iedereen door creatieve associaties zelf simpele, leuke en grappige gedichtjes kan maken.

Deze workshop is ter ere van de week van de poëzie 2019, bedoeld om poëzie onder de aandacht van een breder publiek te brengen.

Donderdagmiddag 7 februari | 14.00  uur tot 16.00 uur | Toegang € 6 korting met je biebpas € 3 | Bibliotheek Numansdorp | In de Buitensluis Bernhardstraat 25 te Numansdorp | Graag vooraf aanmelden in de Bibliotheek of via de agenda op de website www.debhw.nl.

Contactinformatie:
Locatie: Bibliotheek Numansdorp Buitensluis
Organisator: Bibliotheek Hoeksche Waard
Email:info@debhw.nl
Website:http://www.bibliotheekhoekschewaard.nl


Deel dit bericht met je vrienden!