logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
13dec

Verborgen geheimen in de Kerkstraat van Strijen

Donderdag 13 december 2018, van 19:30 uur tot 21:30 uur.

Het oude dorp Strijen blijft verrassen. Talloze opgravingen, monumenten en kunstwerken wijzen op een rijke culturele omgeving. De afgelopen jaren werden in de bodem veel onverwachte aanwijzingen gevonden, ook op de Kaai.

Donderdag 13 december 2018 zal Jeroen Ras van Stichting Archeologie Hoeksche Waard in dorpshuis Streona in de bibliotheek de nieuwste bevindingen presenteren.

Het oude plaatsje Strijen was al in het jaar 630 na Chr. een belangrijke pleisterplaats en werd geregeerd door de Heren van Strijen. En ook al eerder (in de Romeinse tijd) lieten mensen op deze plek hun sporen na. De ene na de andere vondst legt het boeiende verleden van Strijen en de Strijenaren – avant la lettre – bloot.

Tijdens de vernieuwing en revitalisering van het historisch centrum in Strijen kreeg de Stichting Archeologie Hoeksche Waard de kans om nieuw bodemonderzoek te doen. Ook nu kwamen talloze historische sporen aan het licht. Specialist Jeroen Ras presenteert de eerste resultaten op donderdag 13 december in Streona.

Deze presentatie vindt plaats in samenwerking met De Bibliotheek Hoeksche Waard. Aanvang 19.30 uur tot 21.30 uur in Streona (Stockholmplein 6 | 3291 TP)  te Strijen. Graag vooraf aanmelden via www.debhw.nl  (klik op agenda 13 december)

Toegang: € 6,00 en € 3,00 met je biebpas.

Contactinformatie:
Locatie: Streona, Stockholmplein 6 in Strijen
Organisator: Bibliotheek Hoeksche Waard
Email:info@debhw.nl
Website:http://www.bibliotheekhoekschewaard.nl


Deel dit bericht met je vrienden!