logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'CoderDojo voor kinderen'
08dec

CoderDojo voor kinderen

Zaterdag 8 december 2018, van 13:45 uur tot 16:00 uur.

Programmeren is de nieuwe taal die kinderen wereldwijd leren spreken. De Bibliotheek Hoeksche Waard organiseert op 8 december 2018 de tweede CoderDojo.

Een CoderDojo is een club waarbij kinderen van 7 t/m 17 jaar zelfstandig aan de slag gaan met programmeren en het bouwen aan websites of games. De focus ligt op het (leren) programmeren en het ontmoeten van like-minded leeftijdsgenoten.

Technologische ontwikkelingen gaan zo snel, dat jongeren op dit moment studeren voor banen die nog niet eens bestaan. Scholen kunnen in hun curricula deze snelle ontwikkelingen niet bijhouden en daardoor bestaat de kans dat jongeren al achter lopen voordat ze een stap op de arbeidsmarkt hebben gezet. Om deze jongeren te helpen bij hun ontwikkeling en ze te laten kennismaken met digitale vaardigheden van de 21e eeuw, heeft de Bibliotheek Hoeksche Waard een CoderDojo opgericht in de Hoeksche Waard.

De tweede CoderDojo is op zaterdagmiddag 8 december van 13.45 tot 16.00 uur in de Bibliotheek Oud-Beijerland Rembrandt. Er wordt geen les gegeven, de deelnemers worden begeleid in het leren, samenwerken en onderzoeken. Ze kunnen aan de slag met leskaarten (Scratch, Phyton, Java, databases, etc.), of ze kunnen aan hun eigen project komen werken. Natuurlijk kunnen de deelnemers ook bij de mentoren aangeven wat ze zouden willen (leren) programmeren. Bijna alles is mogelijk!

Er is plek voor 20 deelnemers. Deelname is gratis, maar aanmelden is verplicht. De ticketverkoop gaat via de officiële website van CoderDojo: https://zen.coderdojo.com/dojos/nl/hoeksche-waard/hoeksche-waard.

De bevestiging van het boeken moet op 8 december getoond worden bij binnenkomst. Wie zich opgeeft, wordt gevraagd een eigen laptop mee te nemen of er een van iemand te lenen.

De CoderDojo vindt plaats in de Bibliotheek Oud-Beijerland Rembrandt, gevestigd aan Rembrandtplein 1 te Oud-Beijerland.

Contactinformatie:
Locatie: Bibliotheek Oud-Beijerland Rembrandt
Organisator: Bibliotheek Hoeksche Waard
Email:info@debhw.nl
Website:https://zen.coderdojo.com/dojos/nl/hoeksche-waard/hoeksche-waard


Deel dit bericht met je vrienden!