logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Jongerendebat Hoeksche Waard 2018'
15nov

Jongerendebat Hoeksche Waard 2018

Donderdag 15 november 2018.

Met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen organiseert Stichting SEIJN in samenwerking met de Bibliotheek Hoeksche Waard, de toekomstige gemeente Hoeksche Waard en het Hoeksch Lyceum het “Jongerendebat Hoeksche Waard 2018”.

Het debat vindt plaats op donderdag 15 november 2018 in de aula van het Hoeksch Lyceum. Havo4 leerlingen van het Hoeksch Lyceum zullen een zestal lokale lijsttrekkers aan de tand voelen over het jongerenbeleid in de Gemeente Hoeksche Waard. De selectie van de zes partijen wordt gedaan door middel van een verkiezing door de deelnemende leerlingen aan de hand van korte filmpjes van de politieke partijen waarin ze zich presenteren aan de jongeren. 

Weten Hoeksche Waardse politici wat jongeren willen? En voelen onze jongeren zich eigenlijk gehoord? Met oog op de samensmelting van de 5 gemeenten in de Hoeksche Waard en de toekomst van de Hoeksche Waard heeft stichting SEIJN dit project ontwikkeld. Kort na het besluit dat het project door kon gaan hebben stichting SEIJN en de Bibliotheek Hoeksche Waard hun krachten gebundeld. Zowel SEIJN en de Bibliotheek vinden het van groot belang dat ook de jongeren die nog niet stemgerechtigd zijn toch gehoord worden door de politiek. De Hoeksche Waard vergrijst in hoog tempo en we zien dat veel jongeren de Hoeksche Waard verlaten. Hoe komt dat en hoe kunnen we ervoor zorgen dat jongeren in de toekomst in de Hoeksche Waard blijven?

Aandachtspunten in dit jongerendebat zijn wonen, werken, scholing, recreatie en uitgaan, voorzieningen & openbaar vervoer, sport en recreatie, veiligheid en leefbaarheid. De jongeren krijgen ruimschoots de kans om eigen punten aan te dragen. Dit gebeurt in eerste instantie middels een uitgebreide digitale enquête waarin vragen verwerkt zijn die door de politieke partijen zijn ingediend. Wat wil men weten van jongeren en wat willen jongeren weten van de politiek? Wat gaan de partijen voor onze jongeren doen? De uitkomsten van de enquête zullen richtinggevend zijn voor het politieke debat wat daar op volgt.

Stichting SEIJN (initiator en coördinator van dit project) is een nieuwe organisatie die zich richt op Educatieve en Innovatieve Jongerenprojecten in Nederland. Mocht u vragen hebben of contact willen opnemen dan kan dat middels het algemene e-mailadres stichtingseijn@gmail.com.

Contactinformatie:
Locatie: Aula Hoeksch Lyceum
Organisator: Onder meer Stichting SEIJN
Email:stichtingseijn@gmail.com


Deel dit bericht met je vrienden!