logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Drie fotografen in De Opkamer' Foto: Ton van den Bosch, restant oude suikerfabriek Puttershoek
06mei 2018

Drie fotografen in De Opkamer

Van zondag 6 mei 2018 tot en met zaterdag 30 juni 2018.

Vanaf zondagmiddag 6 mei tot eind juni 2018 exposeren drie fotografen die elkaar op de fotovakschool in Rotterdam hebben ontmoet in Galerie De Opkamer, Merwedestraat 21, Maasdam. De opening van de expositie is om 15.00 uur. Eelse Bies, eigenaar van de galerie, zal met elk een kort vraaggesprek voeren over hun passie voor fotografie. De fotografen zijn Ton van den Bosch, Lone van de Merwe en Ferry Alblas.

Ton van den Bosch woont als Rotterdammer sinds 10 jaar met veel plezier in ’s-Gravendeel. Na zijn maatschappelijke carrière legt hij zich naast vrijwilligerswerkzaamheden met volle inzet toe op het maken van foto’s. Aanvankelijk analoog, maar tegenwoordige volledig digitaal. Zijn apparatuur is daar dan ook helemaal op afgestemd. Met de basiscursus van de fotovakschool in Rotterdam en het volgen van diverse cursussen en workshops is zijn vakbekwaamheid in alle facetten van de fotografie vergroot en versterkt. Naast natuur- en macrofoto’s gaat zijn voorkeur vooral uit naar het portretteren van mensen bijvoorbeeld in de openbare ruimte. Soms levert dat rauwe beelden op maar soms ook wonderbaarlijk mooie in al hun eenvoud. “Je bent soms even bezig voor die ene mooie plaat maar ik kan gelukkig worden als ik die dan ook daadwerkelijk gemaakt heb.”

Lone van de Merwe, woonachtig in Den Haag, komend uit een creatieve familie, probeert haar werk als gastouder te combineren met de passie voor fotografie. Aangestoken door haar tante, die fotografe is, ontdekte ze dat je met foto’s beelden kunt creëren waar een verhaal achter zit. Om die zoektocht zo goed mogelijk te verwezenlijken volgde ze verschillende cursussen en opleidingen waaronder die aan de fotovakschool te Rotterdam. Portretfotografie heeft haar voorkeur. Het 1 op 1 werken met een model ervaart ze als uitdagend, als een leerproces om precies op beeld te krijgen wat je voor ogen staat. Dat levert soms stoere portretten op met een zoekplaatjesachtig resultaat. Grote voorbeelden zijn Jimmy Nelson en Jeroen Oerlemans, die voor zijn foto’s tot het uiterste ging. “Dat vind ik erg bijzonder”.

Ferry Alblas, combineert zijn technisch beroep met fotografie waarmee hij drie jaar geleden echt serieus gestart is. Een avontuurlijke reis naar Jordanië met spectaculaire excursies is het beginpunt geweest om een goede camera aan te schaffen. Een camera die hij spelenderwijs heeft leren kennen. Inmiddels zo gegrepen besloot hij zich verder te bekwamen door het volgen van de opleiding aan de fotovakschool te Rotterdam. Portretfotografie en concertfotografie hebben zijn voorkeur. “Het mooie aan fotografie is dat het een pakkend medium is om een bepaald gevoel over te brengen, mensen te ontmoeten als je op straat gaat fotograferen en de verhalen die je daarbij tegenkomt te ervaren. Fotografie heeft letterlijk en figuurlijk mijn blik om me heen verruimd.”

Contactinformatie:
Locatie: Merwedestraat 21, Maasdam
Organisator: Galerie De Opkamer
Telefoonnummer: 06-3892 8155
Website:www.galeriedeopkamer.nl


Deel dit bericht met je vrienden!