logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Gebedscafé 'Lijntje naar boven''
05mei 2018

Gebedscafé 'Lijntje naar boven'

Iedere zaterdag, vanaf zaterdag 5 mei 2018, van 10:30 tot 12:30 uur.

Het gebedscafé is een initiatief van 3 samenwerkende kerken in ’s-Gravendeel en beoogt namens de 3 kerken een laagdrempelige plek aan te bieden, waar mensen uit het dorp (op vaste tijden) terecht kunnen voor een goed gesprek, een luisterend oor en (indien gewenst) gebed voor hun situatie. Dit alles onder het genot van een goede bak koffie.

Aanleiding voor gesprek of gebed kunnen zijn: persoonlijke noden, zorgen of vragen, maar ook de behoefte om het christelijk geloof (nader) te verkennen. Daarnaast kunnen grote, schokkende gebeurtenissen in dorp of wereld vragen om een plek waar vanuit de kerken aandacht, duiding, gebed en verwerking wordt geboden.

De kerken willen hiermee op een nieuwe manier ‘present zijn’ in het dorp, vanuit de gedachte dat mensen wellicht makkelijker binnen stappen in RefleX dan in een kerk(dienst).

Jan Kranendonk (voorzitter van de interkerkelijke evangelisatiecommissie) zegt: We zijn geïnspireerd door een soortgelijk initiatief dat al langere tijd loopt in Woerden.

Wat is een gebedscafé?

De volgende uitnodigende beschrijving  geeft aardig weer wat de bedoeling van het gebedscafé is:

Welkom bij gebedscafé “Lijntje naar Boven”!
Gebeds…café?? Wat is daar dan te koop? Iets onbetaalbaars, namelijk een ontmoeting van mens tot mens. In het gebedscafé vind je een luisterend oor, een plek om even tot rust te komen of een goed gesprek te voeren, onder het genot van een ‘bakkie troost’. 

Zoals vroeger de kerk altijd geopend was en fungeerde als een plek van bezinning of ontmoeting, zo is het gebedscafé een plek waar iedereen terecht kan voor een kop koffie, een goed gesprek of heel simpel: voor een gebed. En dat allemaal gratis ;-)

In een tijd waar mensen nauwelijks nog tijd voor elkaar hebben is het gebedscafé een heerlijk rustpuntje om bezig te zijn met de dingen in het leven die er écht toe doen.

Voor wie?

De doelgroep waarvoor het gebedscafé bedoeld is, zijn dorpsgenoten die behoefte hebben aan gesprek, aandacht  of gebed.

Wanneer?

Aanvankelijk zal het gebedscafé wekelijks open zijn op zaterdagmorgen van 10:30 tot 12:30 uur.

Er zijn dan enkele mensen uit de werkgroep aanwezig in RefleX: zij zijn beschikbaar voor gesprek en zorgen voor koffie, thee en gezelligheid. Uiteraard zullen zij vertrouwelijk omgaan met hetgeen hen in gesprekken wordt toevertrouwd.

Mogelijk zal het gebedscafé in de toekomst ook op een andere dag open gaan.

Loop dus op zaterdagmorgen (tussen 10:30 tot 12:30 uur) gerust een keer binnen in RefleX voor een praatje, een kop koffie/thee of ter versterking van je ‘Lijntje naar Boven’.

(het gebedscafé is een initiatief van de interkerkelijke evangelisatiecommissie vanuit de Hervormde Gemeente, de Gereformeerde Kerk en de Christelijke Gereformeerde Kerk in ‘s-Gravendeel)

Contactinformatie:
Locatie: Reflex, Langestraat 4 in 's-Gravendeel
Organisator: Interkerkelijke evangelisatiecommissie (IKE)


Deel dit bericht met je vrienden!