logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Wolven in ons land' Foto: Tanja Askani
15mrt

Wolven in ons land

Donderdag 15 maart 2018, van 20:00 uur tot 21:30 uur.

De wolf rukt op! Schrijver en wolvenexpert Dik van der Meulen vertelt er alles over in het Nationaal Landschap Centrum te Numansdorp. Hij is op 15 maart te gast tijdens de Boekenweek, die van zaterdag 10 t/m zondag 18 maart 2018 plaatsvindt. De Bibliotheek Hoeksche Waard pakt in samenwerking met Hoekschewaards Landschap flink uit met het thema Natuur.

De eerste wolf in Nederland is al gesignaleerd. Angstig? Van alle kanten wordt ons op het hart gedrukt dat wolven absoluut niet gevaarlijk zijn. Dik van der Meulen schreef er een boek over: Kinderen van de nacht. Een meeslepend boek over wolven en mensen. Hij won er de Jan Wolkersprijs 2017 mee.

De kinderen van de nacht is het verslag van een zoektocht naar de wilde wolf, naar de wolf van Roodkapje, én ook naar de wolf in de mens. Het resultaat is een natuur- en cultuurhistorie van de wolf. Schrijver Dik van der Meulen is te gast in de Hoeksche Waard en hij vertelt zijn verhaal in het Nationaal Landschap Centrum te Numansdorp.

Het thema van de 83ste Boekenweek, die van zaterdag 10 t/m zondag 18 maart 2018 plaatsvindt, is Natuur. Reden genoeg voor de Bibliotheek Hoeksche Waard om een hand uit de reiken naar Hoekschewaards Landschap om de liefde voor de natuur aan literatuur te paren. Dat levert verrassende pennenvruchten en nieuwe inzichten op.

  • Donderdag 15 maart 2018
  • Graag vooraf aanmelden via debhw.nl of in de bibliotheek.
  • De entree voor klanten €  7,50 voor leden van de Bibliotheek Hoeksche Waard en voor leden van Hoeksche Waards Landschap) en  € 10,00 voor niet-leden.
  • Locatie: NLC veerweg 1c Numansdorp
  • Tijd 20.00- 21.30 uur
Contactinformatie:
Locatie: Nationaal Landschap Centrum te Numansdorp
Organisator: Bibliotheek Hoeksche Waard
Email:info@debhw.nl
Website:http://www.bibliotheekhoekschewaard.nl


Deel dit bericht met je vrienden!