logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Collecteweek Amnesty International'
12mrt

Collecteweek Amnesty International

Van maandag 12 maart 2018 tot en met zaterdag 17 maart 2018.

Collecteweek Amnesty International  12 tot en met 17 maart 2018

‘Elke brief, elk bezoek, elk woord heeft me kracht gegeven.
Ik ben nu nog meer overtuigd van onze strijd voor vrijheid en democratie.
Heel veel dank.’

Yves Makwambala uit de Democratische Republiek Congo liep het risico om veroordeeld te worden tot de doodstraf voor ‘het smeden van een complot tegen het staatshoofd.’ Hij kwam vrij, mede omdat Amnesty intensief actie voor hem voerde.

Geef om vrijheid

Mensenrechtenorganisatie Amnesty International houdt in 2018  een landelijke collecte. In de gemeente 's Gravendeel zullen van 12 tot en met 17 maart 2018 collectanten de straat op gaan. Vorig jaar werd tijdens de collecte in de gemeente € 2300,-  euro opgehaald. In heel Nederland haalden de 15 duizend collectanten €1,4 miljoen op voor het werk van Amnesty. 

Missie Amnesty

Amnesty International wil een wereld waarin iedereen profiteert van de mensenrechten. Om dat te bereiken doet Amnesty onderzoek naar schendingen van deze rechten en voert daar actie tegen.

Waarom een collecte?

Amnesty is een onafhankelijke organisatie en neemt voor haar onderzoek, lobby en actie geen geld aan van overheden of politieke groeperingen. Juist daarom is de opbrengst van de jaarlijkse collecte van onschatbare waarde voor de organisatie. Met het geld dat tijdens de collecte wordt opgehaald, kan Amnesty haar werk blijven doen. Voor Yves Makwambala uit Congo en voor talloze anderen.

Contactinformatie:
Locatie: 's-Gravendeel
Organisator: Amnesty International


Deel dit bericht met je vrienden!