logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Barokensemble Main-tenu'
15feb

Barokensemble Main-tenu

Donderdag 15 februari 2018 vanaf 20:15 uur.

Op donderdag 15 februari wordt de serie 2018 van de Concertcommissie Hoeksche Waard geopend door het Barokensemble Main-tenu, bestaande uit vier doorgewinterde professionele barokmusici, die garant staan voor een concert op hoog niveau.

Voor de musici is het belangrijk dat er interactie plaatsvindt tussen hen en het publiek. Dat maakt de concerten van Main-tenu extra boeiend.  De naam Main-tenu refereert aan woorden als vasthouden, zoals je een instrument vasthoudt, maar ook woorden als behouden en beschermen.

Tomasz Aleksander Plusa, barokviool, geboren in Polen, studeerde in 2002 af voor het hoofdak viool aan de Academy of Music Grazyna en Kiejstut Bacewicz in Lodz. Later is hij zich gaan specialiseren in de uitvoeringspraktijk van de Barok en bekwaamde hij zich in het spelen op een barokviool. Daarnaast volgde hij diverse masterclassen. Als ensemble speler werkte hij o.m. samen met de Belgische barokspecialist Sigiswald Kuijken. Eenmaal in Nederland vervolgde hij de studie moderne viool aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

Robert de Bree is een Nederlandse hoboïst, blokfluitist, improvisator en docent. Als mede-artistiek leider van The Scroll Ensemble richt hij zich op de onontgonnen kunst van de ensemble improvisatie in de klassiek muziek, met een accent op de barokperiode. Ze speelden bijvoorbeeld in Festival Classique met schrijver Guus Kuijer, in de film Michiel de Ruyter en voor Koningin Beatrix. Robert werkt verder samen met de meest vooraanstaande musici uit de oude muziek, zoals Sir John Elliot Gardiner, Ton Koopman en Philippe Herreweghe.

Nina Hitz is in Zwitserland opgegroeid en woont tegenwoordig in Nederland. Ze rondde haar studie Barokcello af in 2004 aan het Koninklijke Conservatorium Den Haag. Behalve in de barokmuziek is zij ook actief in de experimentele muziek, improvisatie en het muziektheater. Ze speelt in Wonderland van Makiko Ito en maakt stukken met dichteres Chantal van Heeswijk.

Sietse van Wijgerden, studeerde orgel aan het Rotterdams conservatorium bij Bernard Winsemius. Ook  is hij afgestudeerd als kerkmusicus bij Barend Schuurman en als muziekwetenschapper aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Tevens studeerde hij piano en clavecimbel aan het Rotterdams Conservatorium, met uitgebreide barokinterpretatie bij David Colleyer. Hij heeft ruime ervaring met continuospel, zowel op clavecimbel als kistorgel. Naast zijn werk als instrumentalist houdt hij zich ook bezig met solozang en koordirectie.

Op het programma staan werken van Bach, Händel, Telemann, Pergolesi en Telemann.

Het concert vindt plaats in de Dorpskerk, Breestraat 7 te Westmaas, aanvang 20.15 uur.

Toegangsprijzen: €  15,00 (inclusief consumptie); studenten/scholieren: € 5,00

Kaartverkoop: Boekhandel Bruna, Molendijk, Oud-Beijerland en via de site van de Concertcommissie: www.cchw.nl
Reserveringen: A. Stolk, telefoon (0186)661902, e-mail ajstolk@planet.nl

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het Fonds voor de Podiumkunsten, Notariskantoor Van Dorst-Dijkers te Maasdam en Galerie De OPkamer

Contactinformatie:
Locatie: Dorpskerk, Breestraat te Westmaas
Organisator: Stichting Concertcommissie Hoeksche Waard
Email:ajstolk@planet.nl
Website:http://www.cchw.nl


Deel dit bericht met je vrienden!