logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Presentatie en wandeling watersnood'
01feb

Presentatie en wandeling watersnood

Van donderdag 1 februari 2018 tot en met zaterdag 3 februari 2018.

Op 1 februari 2018 is het vijfenzestig jaar geleden dat de watersnood onder andere de Hoeksche Waard hard trof. 141 mensen verloren in de Hoeksche Waard en op Tiengemeten het leven, 37 in ‘s-Gravendeel.

De Historische Vereniging ’s-Gravendeel (HVG) kijkt door middel van diverse activiteiten terug naar de februaridagen van 1953.

Op donderdag 1 februari is er een foto/filmavond, waarbij ook een ooggetuige, die de ramp heeft meegemaakt, haar verhaal hoopt te vertellen. De avond wordt gehouden in Ons Centrum aan de Kerkstraat 25a en begint om 19.30 uur. Iedereen is welkom.

Zaterdag 3 februari is er, tussen 9.30 en 12.00 uur,  een doorlopende fotopresentatie, met als onderwerp ‘’s-Gravendeel en de Watersnood van 1953”, te zien in het verenigingsgebouw van de Historische Verenging ’s-Gravendeel aan het Nestpad 6 (naast het NLS-gebouw).

Verder is er op zaterdag 3 februari om 10.30 uur en om 14.00 uur gelegenheid om deel te nemen aan een wandeling met als thema watersnood. De wandeling start bij het Nestpad 6 en is ongeveer 2,5 kilometer lang. Ook hier is iedereen welkom.

Contactinformatie:
Locatie: Bibliotheek Smidsweg 42 's-Gravendeel
Organisator: Historische vereniging 's-Gravendeel
Website:www.seuterhistorie.nl


Deel dit bericht met je vrienden!