logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Workshop gemeentelijke politiek'
27jan

Workshop gemeentelijke politiek

Zaterdag 27 januari 2018, van 10:00 uur tot 13:30 uur.

Op zaterdag 27 januari 2018 organiseert de VVD Hoeksche Waard een workshop gemeentepolitiek. Doel van deze workshop is om inwoners van de Hoeksche Waard kennis te laten maken met het bestuur van de eigen gemeente. Wat doet een wethouder? Hoe functioneert een gemeenteraad? Welke zaken regelt een gemeente?

Toegelicht door de echte ervaringsdeskundigen: wethouders, fractievoorzitters en raadsleden delen hun kennis en ervaring op 27 januari van 10.00-13.30 uur in het gemeentehuis van Binnenmaas.

Op 21 november 2018 gaat de Hoeksche Waard naar de stembus om een nieuw gemeentebestuur te kiezen. Voor veel inwoners is lokale politiek en lokaal bestuur ‘ver van mijn bed’. Terwijl de gemeente steeds meer zaken regelt. Van bestemmingsplannen tot duurzame energie en van zorg voor ouderen tot opvang van de allerjongsten. Hoog tijd om meer te weten te komen over de gemeente, wie er nu echt aan de knoppen zit en hoe je zelf invloed uit kunt oefenen.

“De gemeentelijke politiek staat veel dichterbij dan de landelijke politiek en wordt steeds belangrijker, want  de gemeente beslist over steeds meer zaken. Maar lokale politiek werkt alleen als er voldoende betrokken mensen meedoen. Met deze workshop willen wij zoveel mogelijk mensen interesseren voor het lokale bestuur.”  aldus Léon Hoek van de VVD Hoeksche Waard. “Het gaat ons erom dat we zoveel mogelijk mensen betrekken bij de lokale politiek. VVD’ers en niet VVD’ers. Want het lokaal bestuur in de Hoeksche Waard heeft mensen nodig. Van alle politieke kleuren.”

Tijdens de workshop komen in sneltreinvaart de belangrijkste onderwerpen aan bod: De rol en functie van de gemeente. Over welke onderwerpen beslist de gemeente? Wat doet een wethouder in de praktijk? Hoe kun je als burger invloed uitoefenen op het gemeentelijk beleid?  Ook komen een aantal actuele onderwerpen in de Hoeksche Waard aan bod.

De introductie is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in de lokale politiek of voor mensen die gewoon wat beter willen weten hoe het nu allemaal werkt.

Het is niet nodig om VVD lid te zijn. De deelname aan de workshop is gratis.

Aanmelden kan door een email te sturen naar VVDHoekscheWaard@gmail.com of kijk op www.vvdhoekschewaard.nl voor meer informatie en het volledige programma.

Contactinformatie:
Locatie: Gemeentehuis Binnenmaas
Organisator: VVD Hoeksche Waard
Email:VVDHoekscheWaard@gmail.com
Website:http://www.vvdhoekschewaard.nl


Deel dit bericht met je vrienden!