logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Yoga 55+ en Senioren'
15jan

Yoga 55+ en Senioren

Maandag 15 januari 2018.

Ook op latere leeftijd kan Yoga een ontspannende en rustgevende werking hebben. Als u kijkt eens naar uw ademhaling. Wanneer we ontspannen zijn dan maak je wel eens een diepe zucht. Zo’n lange uitademing ontspant. Je laat los.

Wanneer we kwaad en gefrustreerd zijn dan snuiven we krachtig lucht naar binnen. Dit zorgt ervoor dat we nog meer vasthouden en nog meer gespannen raken. Als we bewuster gaan ademen door middel van ademhalingsoefeningen, dan zie je dat we daarmee onze mentale staat zelf kunnen veranderen. Met iedere inademing vullen we ons met energie en met iedere uitademing laten we blokkerende spanningen en gedachten los. Je voelt je erna rustiger, meer verbonden met jezelf, minder chaos in je hoofd... En als je je mentaal beter voelt dan doet dit ook goed voor de fysieke gezondheid. Je gaat weer stralen en krijgt weer energie.

Zo’n ademhalingsoefening is slechts 1 voorbeeld. Yoga omvat veel meer manieren om ons lichaam en onze geest te ontdoen van spanningen, om rust te vinden in je hoofd, om je weer krachtiger en meer in balans te voelen en om weer positiever in het leven te staan.
Deze cursus is ook zeer geschikt voor mensen met een beperking. In de rolstoel of op een stoel kunt u de oefeningen zeer zeker doen. De docente is hierin ook gespecialiseerd.

U kunt zich voor 10 lessen aanmelden bij m.groothand@welzijnhoekschewaard.nl of bellen met Welzijn Hoeksche Waard: 088-730 8900.
De lessen zijn van  19.00-20.00 uur in Rembrandt aan het Rembrandtplein 1 te Oud-Beijerland en kosten € 40,00.

Het start op 15 januari 2018 bij voldoende deelnemers.

Contactinformatie:
Locatie: Gebouw Rembrandt, Rembrandtplein 1 te Oud-Beijerland
Organisator: Welzijn Hoeksche Waard
Telefoonnummer: 088-7308900
Email:m.groothand@welzijnhoekschewaard.nl
Website:http://www.welzijnhoekschewaard.nl


Deel dit bericht met je vrienden!