logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Oud en nieuw in De Opkamer'
07jan

Oud en nieuw in De Opkamer

Zondag 7 januari 2018 vanaf 15:00 uur.

Op zondagmiddag 7 januari 2018 vindt om 15.00 uur de opening plaats van de expositie met Jan van Noort, schilderijen, en Meta Hodde, sieraden, in Galerie De Opkamer, Merwedestraat 21, Maasdam. De muzikale bijdrage wordt verzorgd door Evelien Veldhoen(Maasmuziek) op klarinet.

Tijdens het gesprek dat Eelse Bies met de kunstenaars heeft wordt er dieper ingegaan op hun werk en werkwijze.

Jan van Noort vindt schilderen een avontuur, een zoektocht met lijnen en vlakken, laag over laag, dekkend en transparant. De onderwerpen zijn divers en nemen soms een onverwachte wending met ruimte om te experimenteren. Expressief kleurgebruik en losse penseelvoering in acrylverf maken zijn werk duidelijk herkenbaar en opvallend. De indrukken van 6 jaar Nederlandse Antillen met het daar vlammende kleurgebruik, de felle licht/donker contrasten en het dansende temperament, hangen als een warme deken om hem heen en blijven zijn werk beïnvloeden.

Meta Hodde woont en werkt in Mijnsheerenland. Zij volgde de Academie voor Beeldende Kunst in Rotterdam, afdeling mode en decoratie. Daarnaast volgde zij cursussen in diverse beeldende disciplines. Zij maakt ringen van nieuw en gerecycled zilver.
Door het zilver te smelten ontstaan er mooie patronen, waarmee zij composities samenstelt. Al doende ontstaan er ringen met een bijzondere uitstraling. Zelf noemt ze de ringen meer objectjes.

Contactinformatie:
Locatie: Merwedestraat 21, Maasdam
Organisator: Galerie De Opkamer
Telefoonnummer: 06-3892 8155
Website:www.galeriedeopkamer.nl


Deel dit bericht met je vrienden!