logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Kerstconcert door Kamerkoor 16-Wad'
10dec 2017

Kerstconcert door Kamerkoor 16-Wad

Zondag 10 december 2017 vanaf 15:00 uur.

Op zondagmiddag 10 december 2017 zal in de Dorpskerk te Westmaas een Kerstconcert worden gegeven door het landelijk kamerkoor 16-Wad. 16-Wad is opgericht in 2001 op initiatief van Henno Nieuwenhuis, bewoner van het waddeneiland Vlieland. Het koor bestaat uit gevorderde zangers uit heel Nederland. De formule: in een korte repetitietijd een programma instuderen dat vervolgens in de Vlielandse Nicolaaskerk ten gehore wordt gebracht.

Het koor beleefde hoogtepunten met de uitvoering van de Johannes Passion en de Hohe Messe van Bach. Inmiddels is het repeteren en concerteren uitgebreid naar verschillende locaties in het land. 16-Wad heeft door de jaren heen een uitgebreid repertoire opgebouwd, met name uit de periode 19e - 21e eeuw. Wim van Herk is vanaf het eerste uur artistiek leider. Onder de titel ‘O Magnum Mysterium’ brengt het koor (voor deze gelegenheid bestaande uit 20 zangers) een programma met een internationaal repertoire waarbij het ‘wonder van Kerstmis’ als leidraad wordt bezongen.

Het ‘O magnum mysterium’ van drie componisten vormt de rode draad in dit concert: Morten Lauridsen, Javier Busto en Nicholas White. Daarnaast staan o.a. ‘Hymn to the Virgin’ van Benjamin Britten, het ‘Ave Maria’ van Arvo Pärt en ‘There is a Flower’ van John Rutter op het programma.

Na afloop worden de toehoorders getrakteerd op een glas Glühwein.

Dorpskerk Westmaas, Breestraat 7.
Toegang € 15,00; kinderen t/m 15 jaar € 5,00; aanvang: 15.00 uur

Toegangskaarten zijn verkrijgbaar aan de kerk voorafgaande aan het concert, via email contact@wimvanherk.nl of telefonisch: (0186)-579101.

Contactinformatie:
Locatie: Dorpskerk, Breestraat te Westmaas


Deel dit bericht met je vrienden!