logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Concert Kamermuziek Ensemble Nederland'
23nov 2017

Concert Kamermuziek Ensemble Nederland

Donderdag 23 november 2017 vanaf 20:15 uur.

De Stichting Concertcommissie Hoeksche Waard presenteert haar laatste concert van 2017 op donderdag 23 november 2017.
Het concert wordt verzorgd door Kamermuziek Ensemble Nederland.

Vier jonge, talentvolle, musici hebben in 2015 het initiatief genomen dit ensemble op te richten en wel in een bijzondere samenstelling: viool (Koen Stapert), klarinet (Marieke Vos), cello (Maya Fridman) en harp (Anneleen Schuitemaker).

Zelf zeggen ze over K.E.N.: “Dit ensemble is ontstaan uit nieuwsgierigheid naar de mogelijkheden van onze instrumenten in deze samenstelling. Door juist ‘het ongebruikelijke’ aan te gaan open je deuren en ontstaan er de mooiste dingen”.
Een flexibel ensemble met een vaste kern.

K.E.N. speelt van duo tot kamerorkest, daarbij betrekken zij collega musici voor de grotere bezettingen. Inmiddels is Kamermuziek Ensemble Nederland een veelgevraagd ensemble in binnen en buitenland. Daarnaast is Ab Nieuwdorp, presentator van ‘De Klassieken’ op radio 4, artistiek adviseur van het ensemble.

Uit de samenwerking met deze musici en Ab Nieuwdorp komen verschillende interessante producties voort, waarvan de muzikale novelle ‘Hartenpijn & Zielenvreugd’ een succesvolle première beleefde op het NPO Radio 4 Hart en Ziel Festival in Tivoli Vredenburg Utrecht.

In de zomer van 2015 maakte het ensemble een tour door Frankrijk in samenwerking met componist Carlos Micháns. Kamermuziek Ensemble Nederland heeft als doelstelling om op een hoog niveau kamermuziek op een toegankelijke manier te brengen, een goede mix van bekend en minder bekend repertoire. Ook het creëren van nieuwe concepten en voorstellingen is een belangrijk aspect van hun identiteit.

Ab Nieuwdorp verbindt de muziek met de musici en het publiek en laat daarbij ruimte over voor interactie.
Op het programma staan werken van o.a. Dvorak, Ravel en Piazzolla.

Het concert vindt plaats in de Dorpskerk, Breestraat te Westmaas, aanvang 20.15 uur. Toegangsprijzen: €  13,00; studenten/scholieren: € 5,00

Kaartverkoop: VVV Hoeksche Waard, Waterstal 1, Oud-Beijerland, telefoon (0186)616000
en via de site van de Concertcommissie: www.cchw.nl
Reserveringen: A. Stolk, telefoon (0186)661902, e-mail ajstolk@planet.nl

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het Fonds voor de Podiumkunsten, Notariskantoor Van Dorst-Dijkers te Maasdam en Galerie De OPkamer.

Contactinformatie:
Locatie: Dorpskerk, Breestraat te Westmaas
Organisator: Stichting Concertcommissie Hoeksche Waard
Website:http://www.cchw.nl


Deel dit bericht met je vrienden!