logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Herrie in je hoofd'
16nov 2017

Herrie in je hoofd

Donderdag 16 november 2017, van 19:30 uur tot 21:30 uur.

Alleen al in de Hoeksche Waard hebben zo’n achtduizend mensen in zekere mate last van Tinnitus, ook wel oorsuizen genoemd. Wat kan je er aan doen? Hoe leer je hiermee omgaan? In samenwerking met stichting Hoormij verzorgt de Bibliotheek Hoeksche Waard een informatie over deze aandoening op donderdagavond 16 november in het Weegje te ‘s Gravendeel

Iemand met tinnitus hoort voortdurend geluiden in het hoofd die voor anderen niet hoorbaar zijn. Dat kan variëren van een zachte ruis tot hard geluid. Deze avond is bedoeld voor mensen met oorsuizen, voor partners en andere geïnteresseerden.

Gastspreker Peter Krauweel is ervaringsdeskundige van de commissie tinnitus en hyperacusis van Stichting Hoormij. Hij vertelt hoe dit zijn leven heeft beïnvloed en welke oplossingen hij heeft gezocht om hiermee om te leren gaan. Tinnitus kan variëren van een zachte ruis tot hard geluid. Tijdens het programma wordt ingegaan op de oorzaken, behandelmethodes en Peter vertelt welke invloeden deze gehooraandoening heeft op het dagelijks functioneren van velen.

Omdat tinnitus vaak voorkomt in combinatie met o.a. hyperacusis (overgevoeligheid voor geluid) wordt hieraan ook aandacht besteed.
Er is ruim gelegenheid om vragen te stellen en tot slot een korte prijsvraag over geluid.

Vooraf aanmelden noodzakelijk via www.debhw.nl of in de bibliotheek | Toegang € 6,- | € 3,- korting met je biebpas | Donderdag 16 november | 19.30 uur tot 21.30 uur in Bibliotheek Hoeksche Waard in het Weegje te ’s Gravendeel | Weegje 1C in ‘s - Gravendeel.

Contactinformatie:
Locatie: Bibliotheek 's-Gravendeel
Organisator: Bibliotheek Hoeksche Waard
Email:info@debhw.nl
Website:http://www.bibliotheekhoekschewaard.nl


Deel dit bericht met je vrienden!