logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Literair diner Nederland Leest'
09nov 2017

Literair diner Nederland Leest

Donderdag 9 november 2017, van 18:00 uur tot 22:00 uur.

Altijd al willen weten hoe een robot zich voelt? Kan een mens worden aangestuurd als robot? Wat gaan robots betekenen voor onze toekomst? Ontdek en discussieer mee tijdens het literair diner van de Bibliotheek Hoeksche Waard.

Nederland Leest is een initiatief van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) en deze brengt in de maand november een boek uit met het thema Robotica. Speciaal voor Nederland Leest 2017 gaat Ronald Giphart in samenwerking met het Meertens Instituut een groot experiment aan: kun je met een robot een literair verhaal schrijven? Als het schrijfexperiment lukt, wordt het verhaal toegevoegd aan de editie van ‘Ik, robot’, het boek dat Iedere bezoeker van het diner mee naar huis krijgt.

Over het boek

De hoofdpersoon Susan Calvin is robotpsycholoog in 2057 en blikt terug op haar leven. Ze ontmoette verschillende robots; een verliefde, twijfelende of bewust van zichzelf geworden. Het zijn verhalen over menselijke trekken bij robots die ontstaan door de mazen in de wetten van de robotica. Hoewel sommige verhalen in de bundel al meer dan een halve eeuw geleden geschreven werden zijn ze qua inhoud, stijl en humor nog steeds actueel. Een spannend boek met ook nog echte breinbrekers!

Over de auteur

Isaac Asimov (1920 – 1992) is misschien wel de grootste sciencefictionauteur aller tijden. Daarnaast doceerde hij biochemie aan de universiteit van Boston. Hij was de grondlegger van de robotica en kwam met drie belangrijke wetten die nog steeds als basis dienen voor het denken over robots. Ik, robot verscheen in 2004 ook als film (I, Robot) met Will Smith in de hoofdrol. Wie wil mag dit boek gratis ophalen in de bibliotheek. Zolang de voorraad strekt.

Eetlezen

Het Literair diner bij NL Leest is in samenwerking met het Huys te Hoecke in Puttershoek waar het diner zal plaatsvinden. Het Grand Café van Huys te Hoecke verzorgt het 3 gangendiner. De medewerkers van de bibliotheek zorgen voor acts tussen de gangen door.

De dresscode is zilver (niet verplicht) De kosten zijn exclusief de drankjes. Adres: restaurant Huys te Hoecke: Zomerplein 15, Puttershoek (bij de bibliotheek).

Vooraf aanmelden is noodzakelijk. 9 november 2017, van 18:00 tot 22:00 | Huys te Hoecke Puttershoek | Kosten: € 27,50, voor niet leden € 32,50

Drie scholen

Het jongerendebat rondom het boek van Asimov “Ik Robot” is op vrijdag 24 november in de Raadszaal van de Gemeente Oud-Beijerland. Aan het debat doen drie scholen mee: Het Hoeksch Lyceum, Het Revius College (Maassluis) en de Ring van Putten (Spijkenisse). Het jongerendebat is gratis voor publiek toegankelijk. Kijk voor meer info op www.debhw.nl

Contactinformatie:
Locatie: Bibliotheek Puttershoek Huys te Hoecke
Organisator: Bibliotheek Hoeksche Waard
Email:info@debhw.nl
Website:http://www.bibliotheekhoekschewaard.nl


Deel dit bericht met je vrienden!