logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Expositie Cootje en Conny'
03nov 2017

Expositie Cootje en Conny

Van vrijdag 3 november 2017 tot en met zondag 31 december 2017.

In november en december 2017 exposeren Cootje en Conny hun werk in het gemeentehuis van Korendijk. Beide kunstenaars delen een gezamenlijke passie. Zij maken prachtige mozaïekwerken. Wij zijn er trots op dat deze kunstenaars in het gemeentehuis exposeren.

Cootje en Conny hebben gekozen voor een gezamenlijke expositie omdat hun werk elkaar aanvult en versterkt. De schilderijen en de mozaïekwerken van Cootje komen in de gangen van het gemeentehuis bijzonder goed tot hun recht in combinatie met de mozaïekwerken van Conny. Sommige werken zijn ingetogen, anderen zijn een explosie van kleur.

Opening

Donderdag 2 november, ‘s avonds om 20.00 uur wordt de expositie officieel geopend door Peter van Doorn, de echtgenoot van Cootje. Wij nodigen u met veel genoegen uit hierbij aanwezig te zijn. Wij verwelkomen u graag een kwartier voor de opening.

Graag tot ziens op 2 november!

Cootje

Naast haar grote passie mozaïek, schildert en beeldhouwt ze ook graag. In haar werk speelt Cootje met verschillende materialen. Marmer, smalti, leisteen en art glas zijn haar favorieten. Ze gebruikt ook schelpen, kralen, stenen, keramiek (hand gemaakt) en porselein. Al deze mooie materialen in combinatie met schilderen, leer en ijzer ziet men terug in haar werk en maakt het zo speciaal.

Haar inspiratie en haar fantasie worden met name geprikkeld door de materialen waarmee Cootje werkt, de natuur, figuratieve of abstracte beelden en door het gevoel wat alles geeft, de energie die het uitstraalt.

Cootje observeert, slaat van binnen op wat ze ziet en legt wat haar inspireert vast via foto en tekening. Dit alles wordt verder uitgewerkt voor haar mozaïek of schilderij. Werken met zoveel kleuren en vormen heeft haar hart gestolen en geeft haar energie.

Conny

Sinds 2004 creëert Conny kunstobjecten en voert zij mozaïekopdrachten uit voor opdrachtgevers in binnen- en buitenland. Haar werk wordt gekenmerkt door de vloeiende lijnen, overlopende kleuren en verrassende combinaties van uiteenlopende materialen, waaronder handgemaakte objecten van keramiek en glas.

Inspiratie vindt Conny voornamelijk in de natuur, in de breedste zin van het woord - het kan hierbij gaan om de haast schilderachtig realistische weergave van dieren tot een abstracte weergave van de kosmos. Ze zoekt de grenzen van de mogelijkheden met mozaïek op door het medium te combineren met toegepaste techniek als verlichting en elektrisch aangedreven componenten.

Contactinformatie:
Locatie: Gemeentehuis Korendijk
Organisator: Gemeente Korendijk
Website:www.korendijk.nl


Deel dit bericht met je vrienden!