logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Numansdorp in de boeken van Pleun Troost'
26okt 2017

Numansdorp in de boeken van Pleun Troost

Donderdag 26 oktober 2017, van 19:30 uur tot 21:30 uur.

De tram die rijdt op wielen ... Dat is de titel van één van de heerlijke romans van Pleun Troost. Het verhaal speelt zich af in aan het begin van de 20ste eeuw. Hoe zag het dorp eruit in die tijd en komt dit naar voren in het verhaal van Pleun Troost? Een ouderwetse dorpsavond vol literatuur en geschiedenis op donderdagavond 26 oktober 2017 in de bibliotheek in Numansdorp.

De boeken van Pleun Troost laten zien hoe de mensen in de Hoeksche Waard uit een isolement kwamen door de vooruitgang en vernieuwing. Vooral het verhaal over de tram op het eiland, vertelt hoe de mensen van het eiland naar Rotterdam gingen en daar kennis maakten met de moderne wereld.

We krijgen een historische kijk op het dagelijks leven, het geloof, de verschillen tussen rijk en arm en de verandering op het eiland waar de tijd ogenschijnlijk stil stond. Ook Numansdorp speelt een rol in deze levendige romans over de belevingswereld van onze grootouders.

Spreekster op deze avond is Will van Velsen, erelid van de Historische Vereniging 's-Gravendeel. Zij vertelt over het dorp in deze tijd en hoe dat naar voren komt in de verhalen van Pleun Troost. Verhalen, straten en namen van echte takkenbossen passeren de revue.

Pleun R. Troost (1917-1997) is geboren en getogen in Mijnsheerenland. Hij is daar altijd blijven wonen en werd er lid van de gemeenteraad. Als geen ander kende hij zijn geboortestreek, de Hoeksche Waard. Deze streek was voor hem de inspiratie tot het schrijven van ruim dertig romans. Zijn boeken geven een treffende karakteristiek van de sfeer en gewoonten in de Hoeksche Waard.

Contactinformatie:
Locatie: Bibliotheek Numansdorp
Organisator: Bibliotheek Hoeksche Waard
Email:info@debhw.nl
Website:http://www.bibliotheekhoekschewaard.nl


Deel dit bericht met je vrienden!