logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Reisverhalen in de Rembrandt'
26okt 2017

Reisverhalen in de Rembrandt

Donderdag 26 oktober 2017, van 19:30 uur tot 21:30 uur.

De nieuwe werkgroep ‘Op reis naar…’ van Welzijn Hoeksche Waard organiseert een aantal keren per jaar een interessante lezing waarin een bepaald land centraal staat.

Deze keer is het ‘New England’ op 26 oktober 2017 in Gebouw Rembrandt aan het Rembrandtplein 1 te Oud-Beijerland. Het  start om 19.30 en is tot ongeveer 21.30 uur

New England

Een filmverslag van een reis door  Noord-Oost Amerika in het najaar. De Pilgrimfathers zijn er aan land gegaan, daar ontstond de traditie van Thanksgiving en de revolutie tegen het moederland Engeland begon in de streek bij Boston.  We vinden er de "heksenhoofdstad van de wereld" tijdens Halloween. De grondlegger van de mormonen is in Vermont geboren, een geloofsgemeenschap die nu in zo'n 176 landen ruim 15 miljoen aanhangers heeft . Wat is het verhaal achter de "Boston Tea Party" , kortom, de streek ademt geschiedenis.

Maar het is ook een reis door een indrukwekkend landschap, tijdens de  "Indian Summer". Die korte periode in het najaar wanneer het overdag aangenaam warm is en de bossen prachtig gekleurd zijn. Watervallen, overdekte houten bruggen, het "Wilde Westen" mag dan wellicht meer tot de verbeelding spreken, dit deel van de USA is een bezoek meer dan waard.

Toegang: E 2,50 incl. koffie en thee.

Aanmelden tot 24 oktober  bij m.groothand@welzijnhoekschewaard.nl of 088-7308900

Contactinformatie:
Locatie: Gebouw Rembrandt, Rembrandtplein 1 te Oud-Beijerland
Organisator: Welzijn Hoeksche Waard
Telefoonnummer: 088-7308900
Website:http://www.welzijnhoekschewaard.nl


Deel dit bericht met je vrienden!