logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Diabetescafé'
19okt 2017

Diabetescafé

Donderdag 19 oktober 2017, van 19:00 uur tot 21:00 uur.

In de volksmond wordt het suikerziekte genoemd. Veel mensen hebben het en moeten er mee leren leven. Hoe ga je ermee om en wat zijn de risico’s en hoe kan je de gevolgen beperken? De Bibliotheek Hoeksche Waard in Oud-Beijerland organiseert dit diabetescafé in samenwerking met Diabetesvereniging Nederland (DVN).

Hans de Rooij van Diabetesvereniging Nederland vertelt over Leven met Diabetes. Hij geeft tips en advies aan mensen die de diagnose Diabetes hebben gekregen. Waarom zijn voeding en dieet zo belangrijk? En wat is zelfmanagement? Dit diabetescafé is bedoeld voor lotgenoten, naasten en andere geïnteresseerden.

Iedereen met diabetes zou naar deze avond moeten komen. Niet alleen is er ruimte voor uitwisseling van ervaringen. Ook komen medische kanten aan bod. Bijvoorbeeld over het voorkomen van complicaties of het belang van meer beweging. Maak gebruik van hulp en inspiratie van anderen als leidraad voor leven met suikerziekte.

Onder de titel Eigen Kracht organiseert de Bibliotheek Hoeksche Waard in samenwerking met diverse partners een serie lezingen op het gebied van gezondheidspreventie en zelfzorg. Het thema van het diabetescafé is zelfzorg en nieuwe ontwikkelingen.

Bibliotheek Oud-Beijerland | Steenenstraat 24 | op donderdagavond 19 oktober van 19.00 uur tot 21.00 uur | Vooraf aanmelden noodzakelijk via activiteiten@debhw.nl, via de website www.debhw.nl of in de bibliotheek | Toegang gratis

Contactinformatie:
Locatie: Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum (Lindenhoeve)
Organisator: Bibliotheek Hoeksche Waard
Email:info@debhw.nl
Website:http://www.bibliotheekhoekschewaard.nl


Deel dit bericht met je vrienden!