logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Bijzonder concert pianist Sander Sittig'
19okt 2017

Bijzonder concert pianist Sander Sittig

Donderdag 19 oktober 2017 vanaf 20:15 uur.

Op donderdag 19 oktober 2017 verzorgt pianist Sander Sittig een bijzonder concert in het gemeentehuis te Oud-Beijerland.

Centrale werk in dit concert is de Schilderijententoonstelling van Modest Moussorgsky. Daarbij zullen de beelden worden getoond die Moussorsky hebben geïnspireerd voor deze compositie.

Sander Sittig (Rotterdam, 1961) studeerde bij Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam en rondde zijn studie af bij Naum Grubert, Willem Brons en Eugene Indjic.

Al tijdens zijn studie debuteerde hij in het Concertgebouw in Amsterdam en De Doelen in Rotterdam. Na het winnen van prijzen op diverse internationale pianoconcoursen begon een carrière die hem door heel Europa en daarbuiten voerde.
Sander Sittig heeft solorecitals gegeven in het Concertgebouw in Amsterdam, de Doelen in Rotterdam en op talrijke andere podia in binnen- en buitenland. Hij heeft als solist opgetreden bij orkesten in binnen- en buitenland. Bovenal geniet hij een grote reputatie als kamermuziekspeler. Hij treedt op met violisten als Shlomo Mintz, Ilya Grubert, Liza Ferschtman en Benjamin Scherer Quesada. Een CD met deze laatste werd in 2015 op de markt gebracht. Veel verschillende aspecten van zichzelf toonde hij tijdens het Huberman Project (Israël), waar hij concerten gaf en masterclasses gaf in solistisch en kamermuziekrepertoire.
In 2016 concerteert Sander Sittig op het Styriarte Festival in Graz (Oostenrijk) met Shlomo Mintz, met wie hij ook recitals in Italië en Israël zal geven. Verder zal hij te horen zijn in het Nocturnes Festival van Marianske Lazne (Tsjechische Republiek) en isa2016 in Semmering (Oostenrijk).

Sander Sittig maakte CD’s als solist (werken van Mozart) en kamermuziekspeler en trad veelvuldig op voor radio en televisie. Hij is als pianist verbonden aan The International Holland Music Sessions (Bergen), Crans-Montana Classics (Zwitserland), iClassical Academy (internet-masterclasses), de Boris Goldstein Violin Competition (Bern) en diverse andere masterclasses en zomeracademies.
Het programma draagt de titel ‘Pictures at a piano’. Verder staan op het programma Granados - movements from Goyescasde en preludes van Claude Debussy

Het concert vindt plaats in het Gemeentehuis van Oud-Beijerland, W. van Vlietstraat 6, aanvang 20.15 uur. Toegangsprijzen: €  13,00; studenten/scholieren: € 5,00

Kaartverkoop: VVV Hoeksche Waard, Waterstal 1, Oud-Beijerland, telefoon (0186)616000 en via de site van de Concertcommissie: www.cchw.nl

Reserveringen: A. Stolk, telefoon (0186)661902, e-mail ajstolk@planet.nl

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het Fonds voor de Podiumkunsten, Notariskantoor Van Dorst-Dijkers te Maasdam en Galerie De OPkamer.

Contactinformatie:
Locatie: Gemeentehuis Oud-Beijerland
Organisator: Stichting Concertcommissie Hoeksche Waard
Website:http://www.cchw.nl


Deel dit bericht met je vrienden!