logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'De schilder Rembrandt in zijn tijd'
12okt 2017

De schilder Rembrandt in zijn tijd

Donderdag 12 oktober 2017, van 19:30 uur tot 21:30 uur.

Iedereen kent natuurlijk de Nachtwacht van Rembrandt van Rijn. En we weten allemaal dat deze schilder onze nationale trots is en dat zijn schilderijen miljoenen waard zijn. Maar er is veel meer te vertellen over deze wereldberoemde Hollandse Meester. Op donderdagavond 12 oktober zal (kunst)historicus Peter Vleugel een boeiende presentatie geven over Rembrandt van Rijn bij De Bibliotheek Hoeksche Waard in de vestiging  Rembrandt te Oud-Beijerland.

Peter Vleugel zal tijdens deze presentatie kort vertellen over het leven van Rembrandt van Rijn, zijn etsen, portretten, landschappen en Bijbelse taferelen. Ook staat hij stil bij leerlingen van Rembrandt, die zich ook ontwikkelden tot beroemde Hollandse meesters. Van Rijn maakte veel portetten en zelfportretten. Hij was een zeer gelovig persoon die ook vaak de Bijbel als uitgangspunt voor schilderijen en etsen nam. Op latere leeftijd veranderde de stijl van Rembrandt enigszins: heel doorleefde schilderijen, die op een verrassend moderne manier geschilderd zijn, soms met grote halen en vegen.

De kunsthistorische presentatie vindt plaats in de zaal Marten & Oopje, vernoemd naar één van de topstukken van Rembrandt. Van Rijn schilderde de huwelijksportretten op 28-jarige leeftijd in opdracht van de twee jong gehuwden Marten Soolmans en Oopjen Coppit in 1634 in Amsterdam. De minutieuze weergave van de rijke kostuums, de beweeglijkheid van de figuren en de genuanceerde lichtval maken dat we deze schilderijen tot de meesterwerken van Rembrandt kunnen rekenen.

Drs. Peter Vleugel is historicus. Hij geeft lezingen en verzorgt excursies op het gebied van kunst en lokale geschiedenis. Hij is een groot Rembrandt kenner en een boeiend causeur.

Donderdagavond 12 oktober | 19.30 uur tot 21.30 uur | Bibliotheek Hoeksche Waard Oud-Beijerland locatie Rembrandt | Rembrandtplein 1 | 3262 HW | Oud-Beijerland | Toegang € 6 , voor leden € 3 korting | Vooraf aanmelden via www.debhw.nl of in de bibliotheek.

Contactinformatie:
Locatie: Bibliotheek Oud-Beijerland Rembrandt
Organisator: Bibliotheek Hoeksche Waard
Email:info@debhw.nl
Website:http://www.bibliotheekhoekschewaard.nl


Deel dit bericht met je vrienden!