logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Tentoonstelling Theo Verhoeff'
07okt 2017

Tentoonstelling Theo Verhoeff

Van zaterdag 7 oktober 2017 tot en met woensdag 28 februari 2018.

Museum Hoeksche Waard zet de 80ste verjaardag van beeldend kunstenaar Theo Verhoeff uit Mijnsheerenland luister bij met een overzichtstentoonstelling. De titel van de expositie is ‘De glazen natuur van Theo Verhoeff’.

De tentoonstelling wordt geopend door Hanneke Le Clercq, zij is een vriendin van de kunstenaar en presentatrice van de dichtersavond van het Bram Roza Festival in Nieuw-Beijerland. Ter gelegenheid van de tentoonstelling verschijnt een monografie over Theo Verhoeff, geschreven door Jan Robbemond en grafisch verzorgd door Rien Olijslagers. De titel van dit boek, dat tevens dient als catalogus, is ‘De glazen natuur van Theo Verhoeff/ Portret van een poëtisch kunstenaar’. Uit deze schets van een kunstenaarsleven blijkt dat het landschap van de Hoeksche Waard en de Binnenmaas de grootste inspiratiebronnen zijn voor de Mijnsheerenlander.

Verhoeff keert na 37 jaar terug in Museum Hoeksche Waard. In 1980 had hij een expositie van aquarellen van Venetië en de Hoeksche Waard in het Hof van Assendelft. Nu voor het eerst toont hij voornamelijk zijn glazen kunstwerken in boerderij Oost-Leeuwenstein.
De glazen natuur wordt in al zijn facetten getoond. Het is een oeuvre tentoonstelling van de kunstenaar die al ruim 60 jaar kunst maakt. Hij heeft in de loop van de decennia, waarin hij talrijke kunstwerken vervaardigde die de publieke ruimte, kerken, gebouwen en woonhuizen sieren, een welsprekende beeldtaal ontwikkeld. Glas is het materiaal waarmee Verhoeff  het best zijn verhaal kan vertellen.

De tentoonstelling ‘De glazen natuur van Theo Verhoeff’ is te bezichtigen vanaf 7 oktober tot  maart 2018. De entree bedraagt 5 euro voor volwassenen, 3 euro voor kinderen tot 12 jaar.  Voor Vrienden van het museum is de toegang gratis.

Het boek ‘De glazen natuur van Theo Verhoeff’ kost tien euro en is verkrijgbaar in het museum.

Contactinformatie:
Locatie: Hof van Assendelft, Hofweg 13, Heinenoord
Organisator: Museum Hoeksche Waard
Telefoonnummer: 0186-601535
Email:info@museumhw.nl
Website:www.museumhw.nl


Deel dit bericht met je vrienden!