logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Theatervoorstellingen tweeluik Mens'
29sep 2017

Theatervoorstellingen tweeluik Mens

Van vrijdag 29 september 2017 tot en met zondag 8 oktober 2017.

Door ziekte van een van onze actrices zijn we genoodzaakt de voorstellingen die gepland stonden voor de periode 9 juni t/m 18 juni 2017 te laten vervallen. Dat gaat natuurlijk met pijn in het hart. Het herstel zal enige tijd vergen. Het collectief heeft in meerderheid besloten de première uit te stellen tot een moment waarop we er weer op kunnen vertrouwen dat het ook verantwoord is om te spelen. Zoals het er nu naar uitziet is dat op vrijdag 29 september het geval.

De voorstellingen van Mens! zijn dan op 29 en 30 september en op 1, 6,7 en 8 oktober. Reserveren kan al vanaf vandaag via de website en telefonisch zoals hieronder vermeld staat.

Het Theatercollectief biedt iedereen die al gereserveerd heeft voor een van de voorstellingen excuses aan voor het ongemak. We zullen iedereen die heeft gereserveerd persoonlijk benaderen voor een passend alternatief.

Het Theatercollectief Hoeksche Waard introduceert de brunchvoorstelling

Op zondag 1 oktober en zondag 8 oktober speelt het collectief een tweeluik met twee eenakters en tussen die twee voorstellingen serveert De Swaensvoet een brunchmaaltijd en speelt Jantine Koudijzer muziek. De brunchvoorstelling begint om 11 uur. Voor de brunch speelt het Theatercollectief "Saltimbank" en na de brunch "De Brief Van Don Juan". Toegangsprijs voorstelling plus brunch €15,=. Bij deze voorstelling kunt u GEEN tapasmaaltijd reserveren!

Speeldata

  • Vrijdag 29 september avondvoorstelling 20.00
  • Zaterdag 30 september  avondvoorstelling 20.00
  • Zondag 1 oktober brunchvoorstelling 11.00
  • Vrijdag 6 oktober avondvoorstelling 20.00
  • Zaterdag 7 oktober avondvoorstelling 20.00
  • Zondag 8 oktober brunchvoorstelling 11.00

De omgeving van de Mens is de Medemens (J. Deelder)
De mens heeft andere mensen nodig om de kneepjes van het  vak Mens te leren. Mag je hopen dat je een paar behoorlijke leermeesters met de juiste tips treft om zonder al te veel kleerscheuren door het leven te gaan. Er is genoeg theorie over het verschijnsel Mens, maar de praktijk valt bar tegen om naar eer en geweten van het leven iets zinnigs te maken.

Laat u verrassen door het Theatercollectief!  Op zijn geheel eigen wijze geven we er een theatrale draai aan. En deze keer ook nog eens op twee totaal verschillende manieren vlak achter elkaar. In het tweeluik ‘Mens’ laat het Theatercollectief in twee eenakters zien hoe mensen proberen vorm te geven aan hun leven, maar voortdurend worden ingehaald door situaties met de ‘medemens’ en hun eigen diepmenselijke emoties. De grens van scherts en ernst zijn in beide verhalen flinterdun.

‘Als het leven je laat struikelen maak er dan een salto van…’
In het 100 jaar oude toneeljuweeltje ‘Saltimbank’ van Heijermans probeert de circusclown August de dreigende mislukking van zijn carrière en zijn relatie met danseres Funny voor te zijn. Gaat het hem lukken om het noodlot af te wenden?
Regie: Jan Roeland. Tekstbewerking: Jan en Renée Roeland.

‘De kwestie is, wij houden allemaal van Don Juan, maar niet van elkaar’.
In ‘De brief van Don Juan’ van Louisa Treves  roept huishoudster Pedril 5 geliefden van Don Juan naar zijn ziekbed. De dames strijden om het exclusieve recht om aan Don Juan’s zijde te zitten, maar Pedril èn de dames zelf gooien roet in het eten. Wie van hen gaat het toch nog lukken?
Regie: Martijn Kramp. Tekstbewerking Tineke van Zalinge.

Locatie en reserveren

Gelegenheidstheater ‘Swaensvoet’, Marktveld 9 Nieuw-Beijerland.

Voorafgaand aan de voorstelling kunt u op locatie heerlijk eten. Er is een speciaal tapasmenu (inclusief drankje) samengesteld, à €12,50.

Meer informatie over de voorstelling en/of het diner is te vinden op de website www.theatercollectief.nl.

Kaarten voor de voorstelling à €12,50 zijn vanaf nu via de website te bestellen of via telefoonnummer: 0619456320 (van maandag t/m vrijdag tussen 17:00 en 21:00 uur en in het weekend tussen 14:00 en 21:00 uur).

Contactinformatie:
Locatie: De Swaensvoet, Marktveld 9 te Nieuw-Beijerland
Organisator: Theatercollectief Hoeksche Waard
Website:www.theatercollectief.nl


Deel dit bericht met je vrienden!