logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Workshop gezonde voeding en de schijf van vijf'
06sep 2017

Workshop gezonde voeding en de schijf van vijf

Woensdag 6 september 2017, van 10:00 uur tot 10:45 uur.

Speciaal voor (groot)ouders en hun (klein)kindje organiseert de Bibliotheek Hoeksche Waard de BoekStart workshop ‘gezonde voeding en de schijf van 5’. Iedereen kan op 6 september 2017 voor allerlei voedingstips voor de kleintjes terecht in de Bibliotheek Oud-Beijerland Rembrandt.

De een weet zelf al veel over gezonde voeding, de ander misschien wat minder. In Nederland hebben we de Richtlijnen “Goede Voeding” die vertellen wat gezonde voeding is. De Schijf van Vijf is hierop gebaseerd. De Schijf van Vijf is een goede leidraad om te weten welke groepen voedingsmiddelen volwassenen en kinderen dagelijks nodig hebben. Deze voedingsmiddelen zijn verdeeld over vijf vakken. Door dagelijks uit alle vakken te eten krijgt men alle voedingsstoffen binnen die nodig zijn om het lichaam gezond te houden.

Sinds vorig jaar is er een nieuwe versie van de Schijf van Vijf uitgebracht. Dit op basis van recente wetenschap. Goed om hier aandacht aan te besteden, want er is het één en ander veranderd. Diëtiste Laura van der Linden geeft voedingstips en vertelt tijdens de BoekStart workshop alles over de nieuwe Schijf van Vijf.

De bibliotheek organiseert regelmatig activiteiten voor baby’s en hun ouders: BoekStart workshops. Tijdens de workshop is het voor ouders mogelijk om gelijk hun kleintje in te schrijven bij de bibliotheek. Dit is gratis en men krijgt ook nog een leuk BoekStartkoffertje mee. In dit koffertje zitten onder andere twee babyboekjes en een folder over voorlezen.

Deelname aan dit programma kost € 2,00 per persoon. Aanmelden kan via het webformulier op www.debhw.nl.

Datum, tijd en locatie:

  • 6 september, van 10.00 tot 10.45 uur, Bibliotheek Oud-Beijerland Rembrandt
Contactinformatie:
Locatie: Bibliotheek Oud-Beijerland Rembrandt
Organisator: Bibliotheek Hoeksche Waard
Email:info@debhw.nl
Website:http://www.bibliotheekhoekschewaard.nl


Deel dit bericht met je vrienden!