logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Annemieke Vonk exposeert in De Opkamer'
03sep 2017

Annemieke Vonk exposeert in De Opkamer

Van zondag 3 september 2017 tot en met dinsdag 31 oktober 2017.

Annemieke Vonk exposeert in september en oktober 2017 met schilderijen, glasobjecten en keramiek in  Galerie De Opkamer, Merwedestraat 21, Maasdam. De opening van de expositie vindt plaats op zondag 3 september 2017 om 15.00 uur.

In een vraaggesprek tussen Annemieke en Eelse Bies wordt nader ingegaan op haar werk en op haar nieuwe functie van kunstzinnig dynamisch coach. Een studie die ze onlangs afrondde bij De Kleine Tiki te Breda. Leidraad bij dit gesprek zijn de thema’s aarde, lucht, vuur en water, De vier elementen die een belangrijke inspiratie bron voor haar zijn.

Annemieke is al vele jaren bezig met tekenen en schilderen. Zij heeft om haar teken- en schildertechnieken te ontwikkelen diverse cursussen en workshops gevolgd in binnen en buitenland. Bij de vrije academie van de SKVR in Rotterdam heeft zij met diverse technieken gewerkt. Dit was onder leiding van beeldend kunstenaar Jentius Hoogerdijk. Hierbij kwam met name het gebruik van het materiaal en eigen creatieve ontwikkeling aan bod.

Sinds 2005 schildert Annemieke bij Atelier 104  van kunstschilder Ab Vroegindeweij in Dordrecht.  Hier is zij gestart met de serie “ Sky Impressions”. Dit zijn schilderijen die geïnspireerd zijn op de Hollandse luchten. Hierna heeft zij aan de serie “Reflections” gewerkt waarbij de weerspiegeling van de lucht in het water centraal stond. Ook heeft zij een serie portretten gemaakt waarbij ook het zelfportret regelmatig aan bod is gekomen.

Annemieke is altijd weer op zoek naar nieuwe uitdagingen om zich verder te ontwikkelen als beeldend kunstenaar.
Annemieke is lid van de Hoeksche Waardse Kunstenaars en exposeert regelmatig in de Hoeksche Waard en daarbuiten.
Annemieke biedt schilderworkshops op maat aan. Daarnaast is het mogelijk om bij Annemieke een coachtraject te volgen waarbij zij gebruik maakt van kunstzinnige en dynamische technieken. Meer informatie hierover kunt u vinden op haar website: www.annemiekevonk.nl.

Tevens zijn bezoekers op zondag 3 september van 13.00-17.00 uur welkom bij kunstenaars Veerle Ritstier en Rick van den Berg, Spuistraat 9, Maasdam: www.rickenveerle.nl Beide kunstenaars zijn in hun huisatelier aan het werk. Hun nieuwste en eerdere werken zijn er te bezichtigen.

Contactinformatie:
Locatie: Merwedestraat 21, Maasdam
Organisator: Galerie De Opkamer
Telefoonnummer: 06-3892 8155
Website:www.galeriedeopkamer.nl


Deel dit bericht met je vrienden!