logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'RouwCafé Passé'
01sep 2017

RouwCafé Passé

Vrijdag 1 september 2017, van 10:00 uur tot 12:00 uur.

Ontmoetingsplaats waar verdriet geen taboe is

Herken je het gevoel dat jouw wereld soms stilstaat? Dat je zo verdrietig of boos bent? En dat je graag even zou willen praten met iemand die snapt wat je bedoelt? Omdat hij of zij ook verdriet kent.

Welzijn Hoeksche Waard en Humanitas Hoeksche Waard en Goeree Overflakkee hebben een pilot rouwCafé Passé gestart. De volgende editie is:

Vrijdag 1 september van 10.00 uur – 12.00 uur, De Rembrandt, Rembrandtplein 1  te Oud-Beijerland

Met het rouwCafé Passé willen we mensen met een rouw- en verlieservaring steun en een luisterend oor bieden in een warme, veilige omgeving.  Er is dan ook ruimschoots gelegenheid om elkaar te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen.

Deze eerste bijeenkomst staat in het teken van

  • Ontmoeten van anderen in een soortgelijke situatie van verdriet,
  • Herkenning en Erkenning door met elkaar te praten of er gewoon te zijn.

Rouwen komt op allerlei vlakken voor in ons leven. Denk maar eens aan het verlies van een dierbare door de dood, een echtscheiding, dromen die niet uitkomen, of zelfs een verhuizing op oudere leeftijd zijn ingrijpende gebeurtenissen. Het kan je leven compleet op de kop zetten. De wereld ziet er anders uit en prioriteiten verschuiven. Wat eerst belangrijk leek, is dat ineens niet meer. Hoe ga je om met deze ingrijpende verandering? Hoe ga je om met dit verdriet? En is dit nu wat ze bedoelen met rouwen?

Ieder mens maakt verdriet mee in zijn of haar leven. De manier waarop we het beleven is echter voor ieder anders. Belangrijk is dat mensen in rouw gezien en gehoord worden, dat ze op eigen wijze mogen rouwen en dat daar begrip voor is.

RouwCafé Passé wordt inhoudelijk begeleid door Humanitas Steun bij Rouw. Informatie kunt u verkrijgen bij Harmke Keddeman, email: harmke.humanitas@outlook.com of 06-38207402. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Gratis toegang.

Contactinformatie:
Locatie: De Rembrandt, Rembrandtsplein 1 te Oud-Beijerland
Organisator: Welzijn Hoeksche Waard en Humanitas Hoeksche Waard
Telefoonnummer: 088-7308900
Email:harmke.humanitas@outlook.com
Website:http://www.welzijnhoekschewaard.nl


Deel dit bericht met je vrienden!