logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Expositie Passie voor Penselen'
04jul 2017

Expositie Passie voor Penselen

Van dinsdag 4 juli 2017 tot en met donderdag 31 augustus 2017.

In juli en augustus 2017 exposeren drie beginnend kunstenaars in het gemeentehuis van Korendijk. De exposanten zijn een medewerker en een stagiaire van de gemeente Korendijk. De derde exposant is een zus van de medewerker van Korendijk. De werken vormen met elkaar een verrassende expositie.

Annelies van Twist en Janneke van den Heuvel zijn zussen, Gertrude Bijl is een collega van Annelies. Zij delen de passie voor het schilderen. Zij  exposeren voor het eerst en laten hun eerste werken zien.

Annelies van Twist-Schuuring

Annelies is geboren en getogen in ’s-Gravendeel, en werkt bij de gemeente Korendijk.

Zij ontdekte op de pedagogische academie dat zij aanleg had voor tekenen en schilderen, maar na het afstuderen heeft ze daar door werk en gezin niets mee gedaan. Een paar jaar geleden is er tijd vrijgekomen en heeft zij het schilderen opgepakt.

Annelies is autodidact en sinds twee jaar lid van de vereniging voor amateur beeldend kunstenaars ‘Studio’76’ in Dordrecht, om meer met het schilderen bezig te zijn. Zij is nog zoekend naar een stijl maar heeft wel ervaren dat realistisch schilderen haar het beste ligt. Ze heeft werken gemaakt met aquarel-, acryl- en olieverf.

Gertrude Bijl

Gertrude uit Oud-Beijerland is stagiaire en vakantiewerker bij de gemeente Korendijk.

Ook Gertrude is autodidact. Sinds het begin van haar middelbare-schoolopleiding zijn tekenen en schilderen voor haar een hobby. In de jaren daarna heeft zij zichzelf daarin steeds verder ontwikkeld.

Janneke van den Heuvel-Schuuring

Janneke is geboren in ’s-Gravendeel en woont sinds 1994 in Roosendaal. Zij is secretaresse van beroep.

Tekenen is altijd een hobby geweest. Van 2009 tot 2015 heeft Janneke deel uitgemaakt van de groep tekenen en schilderen aan de School van de Kunsten in Roosendaal. Hier heeft zij haar passie voor schilderen met olieverf ontdekt. Impressionisme en kleur heeft haar interesse en zij is zich nog aan het ontwikkelen in eigen stijl en kleurgebruik.

Openingstijden expositie

U kunt de expositie van dinsdag 4 juli t/m donderdag 31 augustus 2017 bezoeken tijdens de openingsuren van het gemeentehuis van Korendijk:

Maandag t/m donderdag van 08.30 tot 16.30 uur en op vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur.

Contactinformatie:
Locatie: Gemeentehuis Korendijk
Organisator: Gemeente Korendijk
Website:www.korendijk.nl


Deel dit bericht met je vrienden!