logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Portugese avond met een hapje en een drankje'
09jun 2017

Portugese avond met een hapje en een drankje

Vrijdag 9 juni 2017 vanaf 20:15 uur.

In samenwerking met de Stichting Dichter bij de Molen (organisator Bram Roza festival) organiseert de Concertcommissie Hoeksche Waard op vrijdag 9 juni 2017 een bijzonder concert met de Portugese Fado zangeres Magda Mendes. Een bijzonder concert mede door de keuze van de locatie: de Graanschuur te Nieuw Beijerland.

Magda Mendes werd geboren in Lissabon, na de Anjerrevolutie van 1974. Al jong raakte ze in de ban van de traditionele Portugese muziek die ze hoorde bij haar ouders en grootouders. Omdat Magda’s muzikale interesses de landsgrenzen van Portugal overschreden verhuisde ze naar Rotterdam om te studeren aan het Conservatorium aldaar.

Ze speelde in verschillende groepen, waarvan Luzazul de meest bekende werd. Magda Mendes roept met haar muziek een oud gevoel op van diepgang, weemoed en verlangen. Als een eeuwenoude boom die zijn wortels diep in de aarde boort op zoek naar voedsel, houvast, overlevering.

Casa da Bôxa is haar eerste solowerk, een film en een cd opgenomen in het Portugese dorpje waar haar moeder vandaan komt, eigen composities geinspireerd op het Portugese platteland. Haar tweede album, Silêncio is een ode aan de Fado, het levenslied uit haar geboortestad Lissabon. Ze zingt zowel oud als nieuw geschreven Fado op een rauwe, indringende en verfijnde manier.
Samen met gitarist/componist Ward Veenstra en percussionist Udo Demandt wordt het publiek meegenomen op een muzikale reis door Portugal.

De Concertcommissie adviseert met klem tijdig tickets te reserveren, o.m. rechtstreeks via de site van de Concertcommissie: WWW.CCHW.NL

Het concert vindt plaats in de Graanschuur, Marktweg 10, Nieuw-Beijerland, aanvang 20.15 Toegangsprijzen: €  13,00; studenten/scholieren: € 5,00

De toegang is inclusief 1 consumptie bij binnenkomst en hapjes in de pauze.

Kaartverkoop: VVV Hoeksche Waard, Waterstal 1, Oud-Beijerland, telefoon (0186)616000
en via de site van de Concertcommissie: www.cchw.nl
Reserveringen: A. Stolk, telefoon (0186)661902, e-mail ajstolk@planet.nl

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het Fonds voor de Podiumkunsten, Notariskantoor Van Dorst-Dijkers te Maasdam en Galerie De OPkamer.

Contactinformatie:
Locatie: De Graanschuur te Nieuw-Beijerland
Organisator: Stichting Concertcommissie Hoeksche Waard en Stichting Dichter bij de Molen
Website:http://www.cchw.nl


Deel dit bericht met je vrienden!