logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Taxatie oude boeken'
08jun 2017

Taxatie oude boeken

Donderdag 8 juni 2017, van 14:00 uur tot 17:00 uur.

Historische vereniging Oud-Beijerland en de bibliotheek vragen deze maand aandacht voor ‘stof op je kaft’. In Oud-Beijerland worden mooie kostbare boeken getaxeerd op donderdagmiddag 8 juni van 14 uur tot 17 uur doorlopende inloop. Het archief van de Historische Vereniging is deze middag tot 16 uur geopend.

Stof op je kaft. Wie heeft nog mooie – zeldzame? – oude boeken in huis? Dhr Arie Molendijk en Marc Claeys, ervaren taxateurs en veilingmeesters, kijken wat uw oude boeken waard zijn. Beiden zijn gespecialiseerd in antiquarische boekwerken – ook bijbels! - en liefhebbers van oude boeken. Wie weet bevindt zich een fortuin onder het stof! Een taxatie kost € 5,00 per persoon, ongeacht het aantal boeken.
De heer Molendijk is vooral gespecialiseerd in oude geschiedenis, topografie, (staten)bijbels en theologie. Ook oude foto’s, ansichtkaarten en albums zijn welkom. Hij wordt geflankeerd door de bekende bijbeltaxateur Marc Claeys uit België.

Taxatie gebeurt zo mogelijk aan de hand van bewijsmateriaal uit recent verschenen veilingcatalogi. Een nauwkeurige vaststelling van de waarde van boeken is afhankelijk van de druk en van de staat waarin het boek verkeert. Met enige regelmaat komen er op dit soort taxatiedagen uiterst zeldzame werken voor de dag en soms duiken zelfs geheel onbekende boeken op.

Het archief van de historische vereniging is deze middag geopend van 14 uur tot 16 uur. Historie is dichterbij dan je denkt. In de bibliotheek is er voor jong en oud van alles te vinden over geschiedenis. Leesboeken en informatieve boeken over wereldgeschiedenis, de geschiedenis van Nederland en de geschiedenis van de Hoeksche Waard.

Bibliotheek Oud-Beijeland in de Lindenhoeve (Steenenstraat 24) aanmelden is niet nodig, kosten € 5 per persoon, doorgaande inloop op donderdag 8 juni van 14 uur tot 17 uur.

Contactinformatie:
Locatie: Bibliotheek Oud-Beijerland
Organisator: Bibliotheek Hoeksche Waard
Email:info@debhw.nl
Website:http://www.bibliotheekhoekschewaard.nl


Deel dit bericht met je vrienden!