logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Plezier in de polder'
05jun 2017

Plezier in de polder

Maandag 5 juni 2017.

De Gouden Driehoek van de Hoeksche Waard verzorgt samen met de Hoekse Bijenkorf een gezellige en educatieve familiedag op Tweede Pinksterdag. Op maandag 5 juni 2017 vinden op de verschillende locaties van de Gouden Driehoek uiteenlopende activiteiten plaats met de "bij" in de hoofdrol.

Op de Peerdegaerdt, Buitenplaats Land van Es en de Maria Hoeve in Strijen worden verschillende activiteiten georganiseerd met de 'bij' in de hoofdrol. Uitleg wordt gegeven wat de functie van de bij is, waar hij woont, hoe hij zich voedt en hoe wij samen kunnen helpen om de bijenstand op pijl te houden. Rondom dit thema worden op alle locaties verschillende informatieve activiteiten georganiseerd, zoals het maken van een insectenhotel, kaarsen maken van bijenwas en een demonstratie authentieke bijenkorven vlechten. Voor jong en oud wordt een speurtocht uitgezet. De locaties kunnen al wandelend of steppend worden bezocht. Dit is een tocht van 5 km. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om met de steps van HW Outdoor een sportieve steptour van 10 km door het polderlandschap te doen. Op alle locaties zijn heerlijke honing-, bijen- en overige streekproducten verkrijgbaar.

De Hoekse Bijenkorf

Flip Wols van de Hoekse Bijenkorf brengt tijdens deze themadag zijn kennis over bijen in. De Hoekse Bijenkorf is een groeiend bedrijf en imkert op natuurlijke wijze. Flip Wols is aangesloten bij de beroepsimkers en is tevens gediplomeerd keurmeester en specialist bijproducten. De Hoekse Bijenkorf is op veel markten te vinden met honing en andere bijenproducten en verzorgt daarnaast workshops en lezingen over het wel en wee van de bij.

Plezier in de Polder

Dit is het eerste jaar dat de Gouden Driehoek op Tweede Pinksterdag deze gezellige familiedag organiseert. Het is de bedoeling om hier een jaarlijks terugkerend evenement van te maken met elk jaar een ander thema. Deelnemers kunnen hierbij genieten van het buitenleven de rust, ruimte en groene omgeving van de Hoeksche Waard. Het thema van dit jaar is de bij. De bij heeft een wezenlijke functie in ons voedselsysteem. Door bijensterfte neemt de biodiversiteit af, deze bijensterfte kent diverse oorzaken. Door te kiezen voor de bij als centraal thema wil de Gouden Driehoek op een speelse en positieve manier bijdragen aan meer bewustwording over dit onderwerp, omdat een goede zorg voor de bij erg belangrijk is.

Aanmelden, kosten en startpunt

Deelnemers kunnen starten tussen 11.00 uur en 15.00 uur. Het startpunt is de Maria Hoeve, Weelsedijk 61 in Strijen, waar ook parkeerruimte is. Het programma eindigt om 16.00 uur. De kosten voor deelname bedragen 10,00 euro per persoon. Hiervoor krijgen deelnemers toegang tot de verschillende activiteiten. Bij de start ontvangen ze de wandelroute met twee consumptiebonnen die op de verschillende locaties ingewisseld kunnen worden voor koffie, thee, onbespoten fruitsap uit de aanwezige boomgaarden of soep met een broodje.

Aanmelden wordt gezien de verwachte opkomst op prijs gesteld en kan via info@mariahoevestrijen.nl.  Deelnemers die zich via de mail aanmelden vóór zondagmiddag 4 juni, krijgen een 'early bird'-korting van 1 euro per persoon. De verschillende programma’s tijdens de wandeling kunt u vinden op de facebookpagina's en websites van Buitenplaats Land van Es, De Peerdegaerdt en De Maria Hoeve.

Het dragen van laarzen/stevige schoenen tijdens het bezoeken van de verschillende locaties is aanbevolen. De wandeling door de polders is over verharde wegen en kan desgewenst tegen een geringe vergoeding met een step van HW Outdoor worden afgelegd.

Contactinformatie:
Locatie: Strijen
Organisator: De Gouden Driehoek en Buitenplaats Land van Es
Email:info@mariahoevestrijen.nl


Deel dit bericht met je vrienden!