logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Cyberpesten, hoe ga je ermee om?'
30mei 2017

Cyberpesten, hoe ga je ermee om?

Dinsdag 30 mei 2017, van 19:15 uur tot 21:00 uur.

Sociale media als Facebook, Instagram en Whatsapp zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Superhandig voor wie snel contact wil leggen, entertainment zoekt of op zoek is naar nieuws dat aansluit op zijn of haar belevingswereld of beroepsveld.

Omdat sociale media niet alleen heel leuk is, maar ook risico’s met zich meebrengt, is er op dinsdag 30 mei 2017 een informatieavond over cyberpesten.

Tijdens de informatieavond wordt het begrip cyberpesten, pesten via internet, onder de loep genomen. Zelfdoding onder jongeren, als gevolg van (cyber)pesten, lijkt steeds vaker voor te komen. Hoe kan het zover komen en nog belangrijker: hoe voorkom je het? Hoe signaleer je dat je kind gepest wordt of zelf pest en wat voor stappen kun je vervolgens ondernemen?

Spreker op de avond is Caroline Bommel van Ken je Kracht. Als trainer en coach begeleidt zij kinderen, jongeren en hun ouders die te maken hebben met pesten. Op de avond worden tips en trucs aangereikt om met cyberpesten om te gaan. Er is gelegenheid om vragen te stellen. De avond wordt afgesloten met een uitwisseling/ gesprek over eventuele eigen ervaringen.

De avond is op dinsdag 30 mei, van 19.15 tot 21.00 uur in de Overbrugging aan de Margrietstraat 2 in Oud-Beijerland. Toegang is gratis, er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Aanmelden kan via de website van de Bibliotheek Hoeksche Waard: www.debhw.nl of door te bellen naar Sandra Hol op 06-51853609.

Deze activiteit is een samenwerking tussen Welzijn Hoeksche Waard, de Overbrugging en de Bibliotheek Hoeksche Waard.

Contactinformatie:
Locatie: De Overbrugging, Margrietstraat 2 te Oud-Beijerland
Organisator: Welzijn Hoeksche Waard, De Overbrugging en Bibliotheek Hoeksche Waard
Email:info@debhw.nl
Website:http://www.bibliotheekhoekschewaard.nl


Deel dit bericht met je vrienden!