logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Expositie Verzamelen!!'
18mei 2017

Expositie Verzamelen!!

Van donderdag 18 mei 2017 tot en met donderdag 6 juli 2017.

Van vrijdag 19 mei tot en met donderdag 6 juli 2017 is de expositie ‘Verzamelen!!’ te zien in het gemeentehuis van Binnenmaas in Maasdam. Tijdens deze expositie toont een negental medewerkers van gemeente Binnenmaas hun bijzondere en zeer uiteenlopende collecties. Het zijn privéverzamelingen op het gebied van militaria, Mickey en Minnie Mouse, schoenen, 17e eeuws-aardewerk en hang- en sluitwerk, whisky, (miniatuur)auto’s, The Rolling Stones en Pink Floyd.

De verzamelaars zijn Martin Tak (zie foto), Marc Kickert, Carin Vaassen, Natasja Knoot, Arjan van der Hoek, Erwin Papilaja, Dirk Romijn, Mariska van Kempen en (oud-medewerker) Pim van Dijk.

Ontstaan van het idee

Het idee voor deze expositie is ontstaan na een gesprek met Marc Kickert. Hij vroeg zich af wat de criteria waren om in het gemeentehuis te mogen exposeren en liet toen weten dat hij een uitgebreide collectie auto’s bezat. Zowel op ware grootte als in miniatuur. En het idee voor een expositie met ‘verzamelingen van collega’s’ als thema, was geboren. Begin dit jaar hebben als reactie op een oproep voor deelnemers aan deze expositie zich nog acht collega’s gemeld. Bijzonder om op deze manier kennis te nemen van de - vaak onbekende - passie van medewerkers.

Pink Floyd-verzamelaar Martin Tak

Dat zo’n passie behoorlijk uit de hand kan lopen illustreert het verhaal van Martin Tak, werkzaam bij het team Openbare Werken en groot verzamelaar van Pink Floyd:

“In 1979 maakte ik kennis met het album The Wall van Pink Floyd. Zoiets had ik nog nooit eerder gehoord en het duurde ook niet lang of ik kende alle songteksten van het album. Prachtige teksten, een compleet verhaal eigenlijk en een meeslepend gitaargeluid. Sindsdien verzamel ik alles wat uitkomt en heb van verschillende albums vele exemplaren. Bij deze expositie kan ik slechts een deel van mijn verzameling tonen en heb ik een indeling gemaakt in verschillende thema’s en soorten persingen. Veel persingen zijn in verschillende landen met een andere of afwijkende hoes op de markt gebracht. Ook zijn er platen op verschillende kleuren vinyl geperst, maar dat wordt op deze expositie niet getoond. In de wissellijsten zijn namelijk alleen de hoezen te zien”.

Opening op 18 mei

Wethouder Leon van Noort opent de expositie op donderdag 18 mei om 14.00 uur. U bent hierbij van harte uitgenodigd. De expositie is vervolgens te bezoeken van vrijdag 19 mei tot en met donderdag 6 juli tijdens openingstijden van het gemeentehuis. Het gemeentehuis is open op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 8.30 uur tot 16.30 uur en op dinsdag van 8.30 uur tot 20.00 uur.

Contactinformatie:
Locatie: Gemeentehuis Binnenmaas
Organisator: Gemeente Binnenmaas
Email:gemeente@binnenmaas.nl
Website:www.binnenmaas.nl


Deel dit bericht met je vrienden!