logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Cursus Klik & Tik'
09mei 2017

Cursus Klik & Tik

Van dinsdag 9 mei 2017 tot en met dinsdag 23 mei 2017, van 10:30 tot 12:30 uur.

Vanaf dit jaar worden alle overheidszaken digitaal geregeld. Voor wie weinig kennis van en ervaring met computers en het internet heeft, biedt de Bibliotheek Hoeksche Waard een cursus Klik & Tik om mensen op weg te helpen. In drie cursusdagen en tussendoor thuis verder werken, leert men de basis van computers en het internet, zodat men hier voortaan makkelijk(er) de weg in kan vinden.

Klik & Tik is een uitstekende oefening om te leren werken met de digitalisering van de overheid. Vergunningen, bezwaarschriften, belastingen, inspraak op overheidsplannen en het doorgeven van gegevens bij uitkeringen, belastingen, toeslagen, studiefinanciering en pensioenen: alles gaat tegenwoordig digitaal. Daarnaast gaat bijvoorbeeld het boeken van een reis ook steeds meer via het internet.

Tijdens de cursus worden diverse onderwerpen behandeld. Zo leert men bijvoorbeeld niet alleen over computers en internet in het algemeen, maar ook over het schrijven en versturen van e-mails, het werken met sociale media en het plaatsen van foto's, video's en berichten.

Zowel Nederlansdstaligen als anderstaligen kunnen deelnemen. Tussen de bijeenkomsten werkt men thuis verder aan de opdrachten. De cursus is in de Bibliotheek Mijnsheerenland en bestaat uit drie bijeenkomsten:
• dinsdag 9 mei, 10:30 - 12:30 uur
• dinsdag 16 mei, 10:30 - 12:30 uur
• dinsdag 23 mei, 10:30 – 12:30 uur

Aanmelden kan via het online inschrijfformulier op www.debhw.nl of in de bibliotheek zelf. Deelname kost € 6,00 of € 3,00 met je biebpas.

Contactinformatie:
Locatie: Bibliotheek Mijnsheerenland
Organisator: Bibliotheek Hoeksche Waard
Email:info@debhw.nl
Website:www.bibliotheekhoekschewaard.nl


Deel dit bericht met je vrienden!