logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Wie waren mijn voorouders?'
03mei 2017

Wie waren mijn voorouders?

Woensdag 3 mei 2017, van 19:30 uur tot 21:30 uur.

De historische verenigingen en de bibliotheek vragen deze maand aandacht voor ‘onze voorouders’. In De Bibliotheek Hoeksche Waard in Numansdorp is op woensdagavond 3 mei 2017 een workshop over stamboomonderzoek voor beginners.

Deze avond is bedoeld voor iedereen die iets meer wil weten over zijn eigen familiegeschiedenis. Familieonderzoek is spannend en kan zelfs verslavend zijn. Je ontdekt allerlei bijzonderheden over je voorouders. Waar woonden ze en wat deden ze voor de kost? Deze bijeenkomst in de bibliotheek is een mooie eerste aanzet om zelf te beginnen met een onderzoek. Stamboomonderzoek is een boeiende hobby, die in vele variaties kan worden beoefend. Op papier of ook heel goed per computer. En wie wil kan tot op hoge leeftijd met deze hobby doorgaan. 

Veel mensen willen graag meer weten over de geschiedenis van hun familie en voorouders. Duik in de geschiedenis en vind je eigen voorouders. Hoe pak je dat aan? Op deze workshop stamboomonderzoek voor beginners geeft genealoog-onderzoeker Leonard van Kessel tips en trucs. Hij vertelt over de bronnen die u daarvoor moet raadplegen. Wie een laptop heeft, kan deze mee nemen om direct zelf het vertelde in praktijk te oefenen. Neem ook gegevens over grootouders mee, bijvoorbeeld geboortedata of familieberichten.

Woensdagavond 3 mei 19.30 uur tot 21.30 uur in De Bibliotheek Hoeksche Waard in Numansdorp | Wethouder van der Veldenweg 3 | 3281 AN Numansdorp |. De toegang is € 6 | € 3 korting met je biebpas. Aanmelden via www.debhw.nl, of activiteiten@debhw.nl of in de bibliotheek is noodzakelijk.

Contactinformatie:
Locatie: Bibliotheek Numansdorp
Organisator: Bibliotheek Hoeksche Waard
Email:info@debhw.nl
Website:http://www.bibliotheekhoekschewaard.nl


Deel dit bericht met je vrienden!