logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Eieren zoeken op Landgoed De Peerdegaerdt' Foto: www.depeerdegaerdt.nl
17apr 2017

Eieren zoeken op Landgoed De Peerdegaerdt

Maandag 17 april 2017 vanaf 11:00 uur.

Tweede Paasdag eieren zoeken op Landgoed De Peerdegaerdt. Eieren zoeken, veren verven, een foto maken in een levensgroot paasnest, het kan allemaal!

Dit jaar kan op het Strijense landgoed voor de tweede keer tijdens Pasen door jong en oud gezocht worden naar eieren. De Paashaas heeft prachtige grote eieren van de aanwezige ganzen verspreid over het landgoed van 7 hectare. Kinderen en ouders van binnen en buiten de Hoeksche Waard kunnen genieten van een heerlijke dag in de buitenlucht.

De lente is begonnen en langzaamaan komen alle bomen op De Peerdegaerdt in bloei te staan. Om deze vrolijke periode te vieren, komt de Paashaas altijd langs om eieren op het prachtige landgoed in de Hoeksche Waard te verstoppen. In samenwerking met de ganzen, die indrukwekkend grote eieren leggen, heeft de Paashaas woorden op de eieren geschreven die tijdens een speurtocht verzameld kunnen worden. Deze zoektocht gaat over heel het landgoed heen, onderbroken door allerlei activiteiten en spelletjes. Daarnaast verstopt de paashaas elk uur een gouden ei. Degene die dit ei vindt wordt genomineerd voor de verkiezing Paaskoning(in) van de dag. Om de vogels op hun nesten niet te verstoren, zijn de broedgebieden op het landgoed niet toegankelijk.

Ontstaan Paashaas

Het ontstaan van de Paashaas begint bij de godin Ostara die er elk jaar voor zorgt dat de lente begint. Lang, lang geleden was ze iets te laat en daardoor kwam de lente eigenlijk veel te laat op gang. Om haar fout enigszins goed te maken, besloot ze een jong vogeltje, dat bijna door de kou bezweken was, te redden. Maar helaas had de kou zijn werk al gedaan: het vogeltje kon niet meer vliegen. De godin veranderde de vogel daarop in een haas. Om haar te eren was de haas één keer in het jaar in staat om gekleurde eieren te leggen. Dit was tijdens Pasen.

Programma en kosten

De kosten voor deelname aan het Paasprogramma op de Peerdegaerdt bedragen 3,50 per persoon. Hiervoor krijgen de deelnemers een plattegrond met uitleg van het paasprogramma, die onderbroken wordt met diverse paas activiteiten en workshops zoals een gigantisch Paastwister spel, Paasbal knutselen en natuurlijk de wollen kuikenrace. Ook de toegang tot Landgoed de Peerdegaerdt en een consumptiebon zit hierbij inbegrepen.

Deelnemers kunnen starten tussen 11.00 uur en 15.00 uur. Daarnaast zijn er op het landgoed diverse andere activiteiten zoals het verven van eieren en veren, maar ook het bewerken van glas. Natuurlijk kunnen ondertussen de aanwezige dieren, zoals de rondlopende kippen, schapen, eenden, geiten, pauwen en geiten uitgebreid bewonderd worden en vinden de varkens Ginger en Knorretje extra aandacht ook altijd erg leuk. Landgoed de Peerdegaerdt is gelegen aan Kruisdijk 4b in Strijen.

Meedoen en aanmelden

Opgeven kan via beleef@depeerdegaerdt.nl . Meer informatie kunt u vinden via www.peerdegaerdt.nl en https://www.facebook.com/peerdegaerdt.

Contactinformatie:
Locatie: De Peerdegaerdt, Kruisdijk 4b in Strijen
Organisator: Stichting Landgoed de Peerdegaerdt
Email:info@peerdegaerdt.nl
Website:http://www.peerdegaerdt.nl


Deel dit bericht met je vrienden!