logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Cursus Digisterker: aan de slag met www.oud-beijerland.nl'
11apr 2017

Cursus Digisterker: aan de slag met www.oud-beijerland.nl

Dinsdag 11 april 2017, van 09:30 uur tot 12:00 uur.

Vanuit huis een verklaring voor een nieuw rijbewijs aanvragen? Of de huurtoeslag regelen? Het kan allemaal met internet. De overheid wil dat we onze zaken via internet regelen. Voor wie hier niet zo handig in is, biedt de Bibliotheek Hoeksche Waard in april de vierdelige cursus digisterker in de Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum. De cursus is voor inwoners van de gemeente Oud-Beijerland.

In vier bijeenkomsten maken de cursisten kennis met werken met de digitale overheid. Ze leren handige informatie te vinden en hoe ze iets moeten aanvragen bij bijvoorbeeld de gemeente. Ook krijgen deelnemers te zien wat de overheid allemaal al over ze weet, zoals de opbouw van hun AOW. Er wordt ook uitgelegd hoe men een DigiD aan kan vragen en hoe deze DigiD gebruikt kan worden.

De cursus is voor inwoners van de gemeente Oud-Beijerland die al met internet kunnen omgaan. Wie moeite heeft met internet adviseren we eerst de beginnerscursus Klik en Tik te doen. Vraag er naar in de bibliotheek.

Meer informatie

Deelname is gratis, maar er wordt eenmalig € 15,00 gevraagd voor het werkboek. De cursus wordt gegeven door gecertificeerde Digisterker docenten in kleine groepen van maximaal 6 personen. Voor meer info kunnen geïnteresseerden contact opnemen met de Bibliotheek via: activiteiten@debhw.nl of 0186-653432 en vraag naar Rida van Kints. De cursus bestaat uit vier lessen van 2,5 uur en deze vinden plaats op dinsdagochtenden in de Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum (Lindenhoeve).

Data
en locatie

9.30 – 12.00 uur in de Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum op dinsdag 11,18, 25 april en 2 mei 2017.

Aanmelden

Aanmelden kan door het online aanmeldformulier in te vullen op www.debhw.nl of in een van de vestigingen van de Bibliotheek Hoeksche Waard.

Contactinformatie:
Locatie: Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum
Organisator: Bibliotheek Hoeksche Waard
Email:info@debhw.nl
Website:http://www.bibliotheekhoekschewaard.nl


Deel dit bericht met je vrienden!