logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Taaltrefpunt Elfjes maken'
04apr 2017

Taaltrefpunt Elfjes maken

Dinsdag 4 april 2017, van 13:30 uur tot 15:00 uur.

Sprekenderwijs onze taal leren en tegelijkertijd anderen ontmoeten en de Nederlandse gewoontes beter leren kennen. Het taaltrefpunt is een ontmoetingsplek en een gezellig uitwisselingsmoment voor Nieuwkomers. Iedere eerste dinsdagmiddag van de maand in het Weegje nodigen de Bibliotheek en het AZC echte Seuters en asielzoekers uit om met elkaar te praten. Elke maand over iets anders.

Op 4 april 2017 staat het taaltrefpunt in het teken van leuke korte gedichtjes: elfjes.

Tijdens het Taaltrefpunt kan je praten over allerlei onderwerpen zoals gezondheidszorg, onderwijs, werk zoeken of de Nederlandse cultuur. Deze keer leren we leuke korte gedichtjes maken: Elfjes. De kernwoorden zijn, ontmoeting, integratie en gezelligheid. Echte Seuters en andere dorpsbewoners worden van harte uitgenodigd om te komen en mee te doen. Om samen met elkaar in gesprek te gaan. Er zijn twee taalmaatjes als gastvrouw aanwezig en er is koffie en thee. Dus aarzel niet om gezellig langs te komen. Het is leuk en nog nuttig ook!

Dinsdagmiddag 4 april van 13.30 uur tot 15.00 uur is het eerstvolgende taaltrefpunt van het Taalhuis Hoeksche Waard en het AZC in het Weegje in ’s-Gravendeel. Deze keer is het thema: elfjes maken. Elza van Dorser geeft een workshop over deze kleine gedichtjes. Hoe maak je die? Het is heel eenvoudig en iedereen kan het.

Het taaltrefpunt is bedoeld voor iedereen die bezig is met de Nederlandse taal en graag met anderen Nederlands praat over allerlei onderwerpen. Zo leer je andere mensen en nieuwe culturen kennen en verbetert de Nederlandse taalvaardigheid.

Het taaltrefpunt is voortaan elke eerste dinsdagmiddag van de maand van 13.30 uur tot 15.00 uur in het Weegje in de Bibliotheek (Weegje 1 G te ’s-Gravendeel). Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

De eerstvolgende is op 4 april. Er is dan een miniworkshop Elfjes maken.

Contactinformatie:
Locatie: Bibliotheek 's-Gravendeel
Organisator: Bibliotheek Hoeksche Waard
Email:info@debhw.nl
Website:http://www.bibliotheekhoekschewaard.nl


Deel dit bericht met je vrienden!