logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Passieconcert door kamerkoor Tiramisu'
31mrt 2017

Passieconcert door kamerkoor Tiramisu

Vrijdag 31 maart 2017 vanaf 20:15 uur.

Voor het eerst in haar bestaan preseert de Concertcommissie Hoeksche Waard een Passieconcert. Voor dit concert is het kamerkoor ‘Tiramisu’ uitgenodigd, dat al eerder succesvol was in de serie in de Hoeksche Waard.

Voor dit optreden was de Concertcommissie genoodzaakt af te wijken van de vaste donderdagavond. Het concert zal plaats vinden op vrijdag 31 maart, aanvang 20:15 uur.

Vocaal Ensemble Tiramisu is een Rotterdams a capella kamerkoor dat sinds 1994 op projectbasis concerten voorbereidt en uitvoert. Twee keer per jaar studeert het koor een nieuw, uitdagend programma in. Elk project sluit Tiramisu af met tenminste twee openbare concerten. De programmakeuze is thematisch en bestaat vooral uit (laat) romantische, twintigste-eeuwse en hedendaagse a capella werken. In de keuze van het repertoire streeft het koor ernaar om ook werken van minder bekende componisten ten gehore te brengen.
Het koor bestaat uit gevorderde en gemotiveerde amateurzangers. Samenstelling en omvang  van het koor wisselen per project, rondom een relatief vaste kern van zangers. De standaardbezetting is 4×6. De koorleden bereiden zelfstandig en soms ook met elkaar de repetities voor om in korte tijd een zo hoog mogelijk niveau te realiseren. Tijdens de repetities wordt regelmatig in wisselende opstellingen en kleine bezettingen gezongen. Dit stimuleert de individuele kwaliteit en biedt ruimte voor het experimenteren met alternatieve concertopstellingen.

Tiramisu brengt een prachtig programma met 4-, 6- en 8-stemmige a capella koormuziek met werken van o.a. Johan Kuhnau (de voorganger van Bach als cantor in Leipzig), Antonio Lotti, Anton Bruckner en Francis Poulenc. Met dit programma wil het ensemble een alternatief bieden voor de traditionele uitvoering van Bach’s Matthäus-Passion.

  • Het concert vindt plaats in de Hervormde kerk, Hofweg 2a te Heinenoord,
  • aanvang 20.15 uur.
  • Toegangsprijzen: €  13,00; studenten/scholieren: € 5,00
  • Kaartverkoop: VVV Hoeksche Waard, Waterstal 1, Oud-Beijerland, telefoon (0186)616000
  • en via de site van de Concertcommissie: www.cchw.nl
  • Reserveringen: A. Stolk, telefoon (0186)661902, e-mail ajstolk@planet.nl

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het Fonds voor de Podiumkunsten, Notariskantoor Van Dorst-Dijkers te Maasdam en Galerie De OPkamer

Contactinformatie:
Locatie: Hervormde kerk, Hofweg 2a te Heinenoord
Organisator: Stichting Concertcommissie Hoeksche Waard
Website:http://www.cchw.nl


Deel dit bericht met je vrienden!