logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Benefietconcert Laura Kaper en Heidi Delcliseur'
31mrt 2017

Benefietconcert Laura Kaper en Heidi Delcliseur

Vrijdag 31 maart 2017 vanaf 20:00 uur.

Op vrijdag 31 maart 2017 organiseert de Stichting Vrienden Dorpskerk Westmaas een benefietconcert in de Dorpskerk van Westmaas. Laura Kaper, mezzo-sopraan en Heidi Delcliseur , piano, bieden een  uitgelezen repertoire van 19e en 20e eeuwse componisten.

Laura en Heidi brengen een selectie van romantische liederen waarin de piano en zangstem elkaar op een uitzonderlijke wijze aanvullen. Omdat Debussy bij hen eigenlijk nooit kan ontbreken, beginnen zij met de Ariettes Oubliees. Daarna zetten de dames twee componisten van Spaanse liederen naast elkaar. De Falla (Siete Canzones Populares Espanjolas) en Shostakovitz (Spanish songs opus 100). De liederen van Shostakovitz zijn uit 1956 en zijn van een ongekende eenvoud met een maximum aan zeggingskracht.

Na de pauze  gaan we naar het Oosten van Europa met de Hongaarse liederen van Bela Bartók en de Zigeunerliederen van Brahms en Dvorák. Al met al een voor velen aantrekkelijk en zeer afwisselend programma dat het begin van de lente passend inluidt.

Het concert begint om 20.00 uur.  De kerk is om 19.30 uur open.  Bij de entreeprijs van € 10,00 p.p. is in de pauze een kopje koffie of thee inbegrepen.

De toegangskaarten zijn te koop via de volgende adressen: Herman van Dijk  via 06-42778252 of bij Rook Belder, Leeuwendaal 46, tel. 571797 Westmaas. Kaarten zijn tevens te bestellen via: www.vriendendorpskerkwestmaas.nl. (hier vindt u alle informatie over ons). Kijk voor informatie over de solistes op: www.lauraenheidi.nl.

De opbrengst komt ten goede aan de kerk die uit 1650 dateert. De Stichting Vrienden Dorpskerk Westmaas, die augustus 2014 werd opgericht, omvat inmiddels ruim 180 Vrienden (en Bedrijfsvrienden), maar streeft naar 400 Vrienden.

De stichting wil de hele dorpsgemeenschap van Westmaas betrekken bij het behoud van de historische kerk als beeldbepalende monument van het dorp.

Contactinformatie:
Locatie: Dorpskerk, Breestraat te Westmaas
Organisator: Stichting Vrienden Dorpskerk Westmaas


Deel dit bericht met je vrienden!