logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Museum HW viert 300 jaar ambachtsvrouwe van Heinenoord' Foto: Wilma Kapoen
25mrt 2017

Museum HW viert 300 jaar ambachtsvrouwe van Heinenoord

Zaterdag 25 maart 2017 vanaf 19:30 uur.

Museum Hoeksche Waard viert dit jaar de 300ste geboortedag van Sara Louisa du Faget van Assendelft. Zij was in de achttiende eeuw ambachtsvrouwe van Heinenoord. Vrouwe Sara woonde in Den Haag en verbleef in de zomer in haar buitenhuis, ‘t Hof van Assendelft, nu één van de twee vestigingen van het museum. Zij liet het drastisch verbouwen in 1767, dat is dit jaar dus 250 jaar geleden.

De ambachtsvrouwe hield van muziek en gaf soirees in haar deftige huis aan het Lange Voorhout in Den Haag. Zij bezocht een concert van het wonderkind Mozart, dat samen met zijn ouders en zijn zusje Nannerl in 1765 en 1766 op tournee was in Nederland. Op weg van Antwerpen naar Den Haag reisde de familie Mozart door de Hoeksche Waard.

Zijn muziek wordt daarom gespeeld tijdens een concert ‘Mozart in de Hoeksche Waard’ op 25 maart 2017, dat de opening vormt van de feestelijkheden rondom het speciale Sara-jaar. Daarnaast worden nog lezingen en rondleidingen georganiseerd en wordt een boekwerkje over het leven van de ambachtsvrouwe gepubliceerd.

Het concert vindt plaats in de Hervormde Kerk te Heinenoord op zaterdag 25 maart. Aanvang 19.30 uur, kerk open vanaf 19.00 uur. Kaarten à 15 euro (kinderen t/m 15 jaar gratis) zijn verkrijgbaar op www.museumhw.nl/evenementenlijst/61-sara-jaar en bij de receptie van het museum. Na afloop van het concert is er een meet & greet in ’t Hof van Assendelft, waar tevens de gelegenheid is tot een korte rondleiding. Medewerking aan het concert wordt verleend door Mariët Kaasschieter sopraan, Simone Verhorst piano, leerlingen van muziekschool hoeksche waard spelen harp, piano en fluit, Hildebrand Otto orgel en Blokfluitensemble ´Op eigen houtje´ o.l.v. Nico van Oudheusden. Dichteres van de Hoeksche Waard, Ingrid van den Oord heeft speciaal voor deze gelegenheid een gedicht geschreven, dat zij zal voordragen.

Het Sara jaar loopt van 25 maart tot 25 november 2017. Meer informatie over het concert en andere evenementen met het thema Sara vindt u op www.museumhw.nl.

Foto: Sara bij de piano in ‘t Hof van Assendelft, fotograaf: Wilma Kapoen.

Contactinformatie:
Locatie: Hervormde kerk, Hofweg 2 te Heinenoord
Organisator: Museum Hoeksche Waard
Telefoonnummer: 0186-601535
Email:info@museumhw.nl
Website:www.museumhw.nl


Deel dit bericht met je vrienden!