logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Slim zoeken in Delpher'
23mrt 2017

Slim zoeken in Delpher

Donderdag 23 maart 2017, van 19:30 uur tot 21:30 uur.

Online alle oude krantenberichten doorzoeken: dat is Delpher. De kranten gaan terug tot meer dan twee eeuwen geleden. De ideale mogelijkheid om leuke oude familieberichten, advertenties en aankondigingen te vinden over je dorp of je voorouders. Maar hoe werkt het? En wat kan je precies vinden?

De Bibliotheek Hoeksche Waard geeft samen met Leonard van Kessel van paleografie.nl een workshop “slim zoeken in Delpher”. In Delpher zitten miljoenen berichten uit oude kranten en tijdschriften, die je allemaal woord voor woord kan doorzoeken. Iemand die bijvoorbeeld meer wil weten over de geschiedenis van de lokale sportvereniging, een winkel in het dorp, of de geboorteberichten van een betovergrootmoeder, kan zoeken in de online bestanden van Delpher. Neem je eigen laptop of tablet mee om direct het geleerde te oefenen.

Wil je bijvoorbeeld weten wanneer de lokale veerpont uit de vaart is genomen, hoe het zit met het oorlogsverleden van je opa of waarom de burgemeester destijds is vertrokken? Het gebruik van Delpher biedt de mogelijkheid om via internet je eigen historisch onderzoek te doen. Inmiddels weten al veel mensen dat Delpher bestaat, maar het blijkt lastig om de juiste informatie te vinden. De Bibliotheek Hoeksche Waard in Numansdorp biedt daarom een workshop aan om te leren zoeken in Delpher. Een zeer praktische bijeenkomst die tips en trucs geeft om snel relevante informatie te vinden.

Donderdag 23 maart | 19.30 tot 21.30 | Bibliotheek Numansdorp | Wethouder van der Veldenweg 3 | 3281 AN Numansdorp | Toegang € 6 of € 3 korting met je biebpas  | | aanmelden noodzakelijk via de agenda op debhw.nl of in de bibliotheek | Opbellen kan ook: 0186 65 34 32.

Contactinformatie:
Locatie: Bibliotheek Numansdorp
Organisator: Bibliotheek Hoeksche Waard
Email:info@debhw.nl
Website:www.bibliotheekhoekschewaard.nl


Deel dit bericht met je vrienden!