logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Lezing: Hoe houd ik mijn hersenen gezond?'
21mrt 2017

Lezing: Hoe houd ik mijn hersenen gezond?

Dinsdag 21 maart 2017, van 19:30 uur tot 21:30 uur.

Op 21 maart 2017 organiseert Welzijn Hoeksche Waard i.s.m. de Hersenstichting de lezing  “Hoe houd ik mijn hersenen gezond?”
Iedereen wil graag een gezonde oude dag hebben om nog lang van het leven te kunnen genieten. Veel mensen hopen dan ook dat zij hun lichamelijke gebreken zo lang mogelijk kunnen uitstellen. Wat ouderen echter vooral willen is hun zelfstandigheid in geestelijk opzicht behouden, of zoals ouderen vaak zeggen: als ik maar goed bij mijn hoofd blijf. Zelfstandige beslissingen kunnen blijven nemen, ook op hoge leeftijd, is een wens die veel mensen hebben.

Gezonde hersenen zorgen voor een goed geheugen en je zelfbeslissingsrecht. De hersenen zorgen ervoor dat het lichaam als een centrale computer wordt aangestuurd. Wat goed en gezond is voor de hersenen is ook goed en gezond voor het lichaam: of om een oude vast herkenbare slogan naar voren te halen: een gezonde geest zit in een gezond lichaam.
 
Wat kun je nu doen om je hersenen gezond te houden? Vanuit de Hersenstichting willen we wat tips geven over gezonde hersenen. Tijdens de lezing zullen we ingaan op wat weten we over hersenen en slaap, hersenen en bewegen, hersenen en voeding en over training van de hersenen. Alle vier de onderwerpen zullen worden toegelicht vanuit de stand van zaken betreffende het hersenonderzoek.”

U bent welkom in de Biesband, Lijnzaadstraat 37 te ’s-Gravendeel van 19.30-21.30 uur.

Er is een lift aanwezig.

Kosten zijn € 5,00 inclusief informatie,  koffie / thee .

Contactinformatie:
Locatie: De Biesband, Lijnzaadstraat 37 's-Gravendeel
Organisator: Welzijn Hoeksche Waard
Telefoonnummer: 088-7308900
Website:http://www.welzijnhoekschewaard.nl


Deel dit bericht met je vrienden!